Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 19. 9. 2011.

| Društvo

Novi direktor Direkcije za izgradnju

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Srdjan Djordjevic, vd direktor Direkcije
Srđan Đorđević

Skupština opštine Svrljig usvojila je ostavku dosadašnjeg vd direktora Direkcije za izgradnju, Ivana Božinovića (DSS) i na njegovo mesto imenovala Srđana Đorđevića (G17).

Prema pisanom obrazloženju Božinovića, ostavku je podneo „iz ličnih razloga i zbog prezauzetosti“, ali je u svom zahtevu Upravnom odboru naveo da „prihvata mesto Samostalnog saradnika na poslovima projektovanja, arhitektonske i inženjerske aktivnosti na neodređeno vreme“, čime je sam sebe predložio za novo radno mesto, iako je u zahtevu za razrešenje naveo „prezauzetost“ poslovima u Direkciji.

Odbornici opozicionih stranaka u burnoj diskusiji naglasili su da je i pored toga što je Božinović nesumnjivo izuzetno stručan i kvalitetan licencirani inženjer, krajnje sramotno i ponižavajuće da sam sebe, bez konkursa predlaže za novo radno mesto, a da je u istom Javnom preduzeću „prezauzet“ da obavlja poslove za koje je i postavljen.

Jedan od odbornika vladajuće koalicije, dr Predrag Antić iz Demokratske stranke Srbije, čiji je Božinović član,  rekao je da je „zatečen“ ostavkom i da stranka koja ga je delegirala za to mesto nije bila upoznata sa njegovom ličnom odlukom.

Božinovića će, prema odluci Skupštine, na mestu vd direktora Direkcije za izgradnju, naslediti dosadašnji radnik tog Javnog preduzeća, Srđan Đorđević, inače član opozicione G17 plus.

Jedno od zapažanja odbornika Demokratske stranke izneto za skupštinskom govornicom je da se novi vd direktor imenuje iz redova G17, ne bi li opština Svrljig dobila novčana sredstva za rekonstrukciju ulice Vase Albanca, čime bi se "znatno poboljšao rejting vladajuće koalicije pred predstojeće izbore“, što je predsednik odborničke grupe G17, Ljubiša Stojković demantovao.

U Skupštini opštine Svrljig vladajuću većinu čine Ujedinjena seljačka stranka, SRS i DSS, dok su u opoziciji DS, G17 plus, SPS, PUPS i Nova Srbija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: