Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 12. 1. 2016.

| Društvo

Novi direktor Doma srednjoškolaca iz redova zaposlenih

Autor:A. S, P. B.Izvor:Južne vesti
dom ucemnika
Dom učenika čeka novog direktora; foto: DUSŠ

I pored toga što su se na sastanku niškog odbora Srpske napredne stranke čula razna imena potencijalnih kandidata za direktora Doma učenika, predsednik Upravnog odbora ove ustanove Miloš Sekulić kaže da je odlučeno da novi direktor bude neko iz kolektiva.

Predlog za smenu aktuelne direktorke Sandre Popović i zvanično je poslat Vladi Srbije i Ministarstvu prosvete nakon samoubistva vaspitačice Tatjane Lužanin.

U iščekivanju imenovanja v.d. direktora, Sekulić kaže da se predlozi “sa strane” ne razmatraju i da je odluka da Dom ubuduće vodi neko od zaposlenih.

To je u proceduri i očekujemo da će tokom nedelje stići rešenje o imenovanju v.d. direktora. Dogovor je bio da direktor bude iz kolektiva i takvu smo sugestiju dobili iz nadležnog ministarstva, a tako su se izjasnili i zaposleni kada je dolazila inspekcija iz ministarstva - rekao je Sekulić.

dom učenika Sekulić čeka odluku Ministarstva prosvete; foto: FBKaže da su zaposleni na tome insistirali kako bi se sredili međuljudski odnosi u kolektivu i “kako bi Dom konačno profunkcionisao”.

Ovo potvrđuje i članica Upravnog odbora i predstavnica Sindikata radnika koja kaže da bi zaposleni najviše na čelu Doma voleli da vide Bojana Miloševića, dugogodišnjeg vaspitača u ovoj ustanovi.

Prenela sam na Upravnom odboru mišljenje svojih kolega o kandidaturi Miloševića, ali nismo smeli nijedno ime da šaljemo kao predlog. Dobila sam uveravanje da će biti izabran čovek iz kolektiva - kaže ova predstavnica radnika u UO.

Ipak, Ministarstvu nije poslat zvanični predlog sa imenom, ali se svi nadaju da će nadležni izabrati pravo ime za v.d. direktora, jer su više puta razgovarali sa zaposlenima i veruju da će to biti što pre.


SNS razmatrao “svoje” kadrove

Na sinoć održanoj sednici odbora Srpske napredne stranke, kako kaže poverenik Milan Stanojković, razgovaralo se i o kandidatima za direktora Doma učenika srednjih škola.

SNS je predložio i aktuelnu direktorku Sandru Popović, a nezvanično sinoć je navodno odlučeno da novi direktor bude izvesni Mihajlo Marković.

Ipak, Stanojković to demantuje.

Ne, ne, ne. Apsolutno ne. Ja i ne znam da je taj čovek član SNS. Prvi put sam čuo to ime sinoć. Pomenuta su čak tri imena, ali i imena ljudi koji tamo rade upravo zbog stava Ministarstva prosvete da za direktora bude imenovana osoba koja tamo radi. Stranka se tu nije mešala - rekao je Stanojković.

Ovo je potvrdio i predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić koji je naglasio da će funkciju v.d. direktora zadužiti neko iz kolektiva.


Aktuelna direktorka i dalje kadrovira?

Iako je Upravni odbor izglasao njenu smenu, direktorka Sandra Popović i dalje donosi odluke u Domu, pa je tako, prema nezvaničnim informacijama, za upravnika ispostave Doma kod Gimnazije “Svetozar Marković” imenovala Radosava Radenkovića koji je sa ovog mesta razrešen 2006. pre isteka mandata.

Navodno, razlog za razrešnje su bili loši međuljudski odnosi koji su i danas veliki problem u Domu.

Predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić kaže da je čuo za ovaj potez direktorke, ali da nema sve informacije.

Jutros sam nešto čuo o tome, ali nisam strigao da se bavim time. Iskreno, to i nije u nadležnosti Upravnog odbora i direktorka može da radi i donosi odluke. Ali svakako ću u toku dana ću videti šta se dešavalo u vezi toga - rekao je Sekulić.

Podsetimo, aktuelna direktorka je u februaru ove godine postavljena na mesto v. d. direktora odlukom Vlade Srbije, a nakon hapšenja Igora Novakovića koga je Upravni odbor Doma učenika predložio za direktora nakon završenog konkursa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica NS

    13:32 // 15. 1. 2016.

    Svaka cast ovom mladom momku, koji se svojim trudom i radom nasao na ovom mestu. Pametna odluka. Podrska Sekulicu

  • vucko

    10:28 // 14. 1. 2016.

    Sekulic je najbolji drug Sandre direktorke i sve treba smeniti u tom domu .

  • Miljan Cg

    08:54 // 13. 1. 2016.

    Miloš Sekulić je vrlo vredan i pametan momak. Koliko je pomogao ljudima neka mu bog vrati sve najbolje. Tako da nemojte da ga blatite ovde vi koji ga ne poznajete vec ljubomora radi iz vas. Svaka cast sto je smenio Sandru trebao je to i ranije da uradi.

    • Nn

      10:32 // 13. 1. 2016.

      Pa čoveče, on je postavio bre, kako da je smeni ranije? Eto ti kolko je dobar

    • Milica NS

      13:41 // 15. 1. 2016.

      Mnogo ti znas ko je koga postavio. Da su znali da si toliko pametan za tebe bi glasali

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: