Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 24. 5. 2016.

| Društvo

Novi direktori Toplane i “Gorice” izabrani uz bojkot opozicije

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
skupstina
Hitno zasedanje zbog, kako kažu u vlasti, hitnih odluka; foto: JV

Odbornici niške Skupštine na hitnoj sednici imenovali su za vršioca dužnosti direktora Toplane Zorana Stojanovića, aktuelnog predsednika Opštine Medijana, dok je na poziciju v.d. direktora “Gorice” postavljen Nenad Mišić. Opozicija bojkotovala glasanje.

Stojanović je izabran za v.d. direktora Toplane nakon što su odbornici suspendovali Slobodana Maksimovića jer je protiv njega podignuta optužnica za korupciju, dok je novi direktor “Gorice”, inače dugogodišnji pomoćnik direktora na tehničkim poslovima, imenovan pošto je Igor Jovančić nedavno dao ostavku na to mesto.

Odbornici opozicije, svi sem Branislava Jovanovića iz NPS-a, nisu želeli da prisustvuju raspravi o imenovanju ovih v.d. direktora jer, kako ističu, nema svrhe.

Zna se da je “Gorica” nastala iz čiste političke trgovine. Nećemo da učestvujemo u ovome ako se ne predoči ko je odgovoran za situaciju u ovim preduzećima i ne kaže ko će odgovarati za to - rekao je Milan Lapčević iz DSS-a.

zoran stojanović Zoran Stojanović vodio mnoga preduzeća, ali neka od njih su propala; foto: Opština MedijanaOdbornik SDS-a Dragoslav Ćirković napomenuo je da je “smenjivati direktore i postavljati nove bez detaljnije analize kako urediti ova preduzeća besmisleno”.

Govorili smo ranijih saziva Skupštine da menadžment “Gorice” mora da se promeni i da ona mora da ima novu reorganizaciju. Nisu nas poslušali ni kad je u pitanju Toplana ni kad je u pitanju Gorica. Smatramo da je u ovom trenutku Iluzorno je da odlazeći sastav Skupštine raspravlja o tim problemima i da je to posao za novi saziv - rekao je Ćirković.

Predsednik niške Skupštine Grada Mile Ilić napomenuo je da na odluke o novim v.d. direktorima nije mogla da se čeka sednica novog saziva.

Direktor “Gorice” je podneo ostavku i ako bi se čekala sednica Skupštine u novom sazivu prošlo bi mesec dana do izbora v.d. direktora i postojala bi jedna vrsta paralize u radu ovog preduzeća. Što se tiče direktora “Toplane”, onog trenutka kada smo od nadležnih organa dobili zvaničnu potvrdu da je protiv njega podignuta optužnica stvoreni su uslovi da se Skupština izjašnjava o njegovoj suspenziji. Ako bi i na to čekali, ne bi se ispoštovao zakon - rekao je Ilić.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić takođe je istakao da se na odluka o smeni direktora Toplane, koju su između ostalih proteklih godinu dana tražili iz Udruženja predsednika skupštine stanara, doneta nakon što je iz suda stigao zvaničan dopis o podignutoj optužnici.

On se za skupštinskom govornicom ogradio od nekih loših poslovnih odluka smenjenog direktora Slobodana Maksimovića i napomenuo da i sam Grad nije mogao da utiče na njih.

Od novih direktora, kako kaže, očekuje da daju sve od sebe, a ukoliko se pokažu dobro “možda budu izabrani i za direktora”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    08:55 // 25. 5. 2016.

    Nislije, dzaba ste glasali - ako SNS tako hoce nece ni uci novi odbornici u Parlament vec ce glasati ovi od pre izbora.

  • Opa

    07:14 // 25. 5. 2016.

    Dakle oni koji su trebali da budu proslost jos uvek odlucuju o buducnosti. Pazi ekipu : Perisic, Bandjur, Slavkovic.

  • Cica

    05:54 // 25. 5. 2016.

    Što bi narod rekao,isto korito samo druge svinje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: