Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 2. 10. 2019.

| Društvo

Novi direktori merošinskog komunalnog preduzeća i ustanove “Oblačinsko jezero”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Oblačinsko jezero
Puno posla Oblačoinskom jezeru; Foto: čitalac

Dugogodišnji DSS-ovac, sada član SNS, i bivši većnik u Opštini Medijana Vladimir Vojvodić imenovan je za v. d. direktora JKP Merošina, dok je diplomirani novinar i urednik Merošinskih vesti Dušan Vasković imenovan za privremenog direktora Ustanove za sport i kulturu. Oni će, kako kažu, na ovim funkcijama biti do raspisivanja konkursa i izbora direktora.

Njih je imenovao Privremeni organ Opštine Merošina, a konkursi koji su bili već raspisani su poništeni, dok je novoimenovanim rukovodiocima dat zadatak da raspišu nove.

Vojvodić je odavno poznat niškoj javnosti, pre svega, kao jedan od najaktivnijih članova DSS u vreme najjače snage ove partije.

Kako sam kaže, nakon neuspelog pokušaja formiranja Samostalnog DSS-a u Nišu, kratko je bio u Jedinstvenoj Srbiji, a sada je u SNS-u. Ipak, kaže da stranačka pripadnost nije uticala na to da postane novi direktor komunalnog u Merošini.

Ja nisam član organa nijedne političke stranke. Ne smem po Zakonu o javnim preduzećima da budem. Imam overenu izjavu kod notara o tome, jer sam po Zakonu bio u obavezi da dokažem da nisam član organa političke stranke - kaže Vojvodić.

vojvodic Vojvodić kaže da "ovo nije kratkotrajna priča"; foto: MRCN U JKP Merošina dolazi iz komunalnog sektora, jer je poslednjih godina radio u niškoj Objedinjenoj naplati, gde mu je, kako kaže, radno mesto zamrznuto zbog direktorske funkcije na koju je imenovan.

Prema njegovom mišljenju to je jedan od razloga za njegov novi angažman.

Ispunjavam sve u slove u pogledu stručne spreme i u pogledu ostalih uslova. Izabran sam, jer sam iz komunalnog sektora, ali i iz Uprave. Znaju me ljudi odavde, jer smo sarađivali dok sam radio u Skupštini Grada, kasnije i u Opštini Medijana, znaju me jer je i Objedinejna naplata do pre par godina i ovde radila naplatu računa - pojašnjava Vojvodić.

Privremeni organ je na mesto direktora Ustanove za sport i turizam “Oblačinsko jezero” koje brine o restoranu, smeštajnim kapacitetima i terenima oko jezera, imenovao Dušana Vaskovića iz Merošine.

Njemu je ovo prvenac u javnom sektoru, a do sada se, kako sam kaže, bavio novinarstvom i ugostiteljstvom.

Izgleda da sam im se učinio kao dobro rešenje, jer sam se bavio tim ugostiteljskim poslovima. Oni su pretpostavili da, shodno tome da imam fakultetsku diplomu i radno iskustvo, bi bilo dobro da probam i na mestu v.d. direktora - kaže Vasković.

Po Kodeksu novinara, javna funkcija i novinarska profesija su nespojive, a Vasković koji je donedavno bio urednik Merošinskih vesti, kaže da se neće baviti tim poslom dok je u direktorskoj fotelji. Sam kaže da nije član nijedne stranke.

I jedan i drugi v.d. direktor mogu na toj funkciji da budu najviše godinu dana, a u tom periodu bi trebalo da raspišu konkurse za izbor direktora, što su obećali da će i učiniti.

Podsetimo, u Opštini Merošina je posle brojnih političkih previranja, pre svega, u najjačoj Srpskoj naprednoj stranci, Vlada Srbije uvela Privremeni organ na čijem je čelu Sanja Stajić (SNS).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nićifor Jugović

    10:53 // 3. 10. 2019.

    Nemaju oni pojma o javnim preduzećima čim vas novinare nisu obavestili da po zakonu ne raspisuju oni konkurs za direktora već osnivač preduzeća, opština Merošina. A vi biste trebali biti upućeniji o materiji koju obrađujete.

  • Đura Čvorović

    08:26 // 3. 10. 2019.

    Opština Merošina je cirkus unazad već dosta godina. Ovi iz privremenog organa su marionete niških vlastodršca. A što se tiče njihovog zakonskog delovanja, to nema apsolutno blage veze sa zakonom jadne nam Srbije. Privremene mere oni vidi kao šansu za apsolutističku vlast u ovoj već dovoljno jadnoj opštini.

  • Marija

    17:09 // 2. 10. 2019.

    Odlicni ljudi, Vaskovic je jako posten decko!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: