Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 5. 12. 2017.

| Društvo

Novi izgled Kazandžijskog, kocke samo po sredini

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kazandzijsko-m.z
Kocka samo po sredini; foto: M. Z.

Kazandžijsko sokače u Nišu, posle puno pompe oko rekonstrukcije, polako poprima novi izgled, a kocke su poređane po sredini, dok će sa strane biti postavljene granitne ploče. Majstori na obnovi ove popularne, danas kafedžijske ulice, rade i po snegu.

Kocke koje su nekada prekrivale celu Kopitarevu ulicu, ubuduće će biti samo po sredini i ta staza već poprima svoj oblik.

Granitne ploče, koje su nešto većeg prečnika, prema projektu trebalo bi da budu postavljene sa leve i desne strane do kafića, umesto kocki i raznih konstrukcija koje su postavljale kafedžije.

kazandzijsko2-m.z Rok za završetak kraj godine; foto: M. Z.Podsetimo, uklanjanje kocki koje su tu postavljene još pre skoro dve decenije, počelo je 1. novembra, a tada je rečeno da se okončanje radova očekuje u roku do 2 meseca.

Ova rekonstrukcija uzbukala je i podelila nišku javnost. Dok su jedni promenu videli kao nešto dobro, mnogi, a među njima i dobar deo stručne javnosti, su negativno komentarisali ovaj potez gradske vlasti.

Od skoro 3.000 građana, koliko ih je učestvovalo u anketi Južnih vesti, većina je bila protiv menjanja izgleda Kazandžijskog. S druge strane, Republički zavod za zaštitu spomenika kulture nije Južnim vestima dostavio informaciju da li je ova ulica pod zaštitom države, iako su im pitanja poslata zvaničnim Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja još 1. novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KOMSIJA

    20:03 // 8. 12. 2017.

    kad ce demit fasada na tvrdjavi da se radi <!_

  • Stefan

    01:57 // 7. 12. 2017.

    Moje misljenje je da je trebalo samo pretedjati kocku bez ploca i ujedno zabraniti kaficima baste na kocki posto im ionako ne osgovara kocka...

  • Sloba

    22:45 // 5. 12. 2017.

    Koji deo strucne javnosti je negativno komentarisao?
    Samo su negativni bili dezurni pljuvaci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: