Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 4. 4. 2013.

| Društvo

Novi izgled Svetosavskog parka

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
park-sv.save---bulevar.jpg
Niš, park Svetog Save; foto: Dejan Jocić

U 2013. godini prostor ispred zgrade Opštine Medijana trebalo bi da liči na Trg sa česmom, a u planu je i uređenje bine u samom parku, najavljuju u Medijani.

Nakon sastanka predsednika Opštine Nebojše Krstića sa arhitektama Aleksandrom Kekovićem i Tatjanom Antić, predloženo je nekoliko rešenja za nov izgled najvećeg parka na Bulevaru Nemanjića.

Prostor ispred opštinske zgrade trebalo bi da bude popločan, a jedna od česama iz projekta “17 česama za 17 vekova hrišćanstva” trebalo bi da bude postavljena bočno, sa leve strane zgrade.

Stručnjaci kažu da bi tako ovaj prostor poprimio izgled Trga. Već postojeća bina u samom parku trebalo bi da dobije “rešetkastu konstrukciju sa viskokokvalitetnom tendom”.

- Bila bi ovo jedina zatvorena pozornica u Nišu. Scena bi bila višenamenska i upotrebljiva, bez obzira na vremenske prilike - rekao je predsednik Krstić.

Osim aluminijumske konstrukcije, bio bi obezbeđen prilaz bini stepeništem i rampom, a predviđeno je i postavljanje klupica od drveta.

Krstić je dodao da planirana “Konstantinva staza zdravlja” pored Nišave do Vrežinskog mosta, čeka asfaltiranje dve paralelne staze, pešačko-biciklističku i trkačku. Nakon toga bi usledilo postavljanje rekreativnog sadržaja i uređenje postojećeg.

Predlozi će biti predstavljeni Umetničkom savetu zaduženom za projekat sa česmama, nakon čega će biti doneta i konačna rešenja.

Ranije je najavljeno da bi jedna skulptura Cara Konstantina mogla da bude postavljena ispred crkve posvećene caru Konstantinu i carici Jeleni u parku Svetog Save.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    08:48 // 5. 4. 2013.

    Uskoro ce zahvaljujuci politicarima koji se jako dobro ugradjuju u asfalt,jedina trava u ovom parku biti ona u zardinjerama lokalnih kafica...

    • Nikola

      10:57 // 17. 5. 2013.

      Aman, ljudi, od njihovih ambicija da sebi izgrade spomenike za života i "da se približe Gospodu", kako kaže VELIKI VERNIK Nebojša Krstć (banana II), Niš sve više liči na (rimsku) provinciju -katakombe i besposleni narod po trgovima (i forumima)!

  • pero peric

    22:26 // 4. 4. 2013.

    Konstantinova staza zdravlja, Konstantinove terme i Konstantinov javni WC.

  • suncica zeljic

    22:11 // 4. 4. 2013.

    ja se bas nesto mislim, pritajio se banana, nigde ga nema ali ne lezi vraze, on planira, misli na sugradjane na njihov lapse okruzenje a bogami i na svoj bolji zivot radi, gradi a i ruke ce da trlja bice nekretnina jos i jos i jos.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: