Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 9. 10. 2013.

| Društvo

Novi kamion za podzemne kontejnere

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
podzemni-kontejneri-novi-kamion.jpg
Novi kamion sa "dužom rukom"

Podzemni kontejneri u Nišu biće pražnjeni ubuduće novim kamionom koji je, za razliku od prethodnog, potpuno zatvoren.

Do sada su podzemni kontejneri pražnjeni takozvanim grajferom, otvorenim vozilom i nije bio redak slučaj da tokom vožnje iz kamiona leti i ispada smeće.

podzemni Kamion opslužuju samo dva radnikaJavno komunalno preduzeće “Medijana”, prema rečima novog direktora Bratislava Vučkovića, svojim sredstvima je adaptiralo jedan kamion koji će rešiti ovaj problem i unaprediti čišćenje podzemnih kontejnera.

- Sa ovakvim zatvorenim sistemom i produženom rukom prednosti su velike obzirom da ne dolazi do rasturanja komunalnog otpada, a takođe ranije smo imali problem da zbog parkiranih automobila naši vozači nisu mogli da priđu do kontejnera. Mislim da smo to sada rešili problem i u funkcionalnom i u estetskom smislu – kaže Vučković.

pod Ovako je bilo ranije, arhivska fotografijaZa sada, samo jedan ovakav kamion opslužuje 12 podzemnih kontejnera, koliko ih trenutno ima u Nišu. Vučković kaže da je u toku procedura nabavke još 8 podzemnih kontejnera i to bi trebalo da bude realizovano do kraja godine.

On kaže da je za narednu godinu u planu još 50 lokacija na kojima bi mogli da se postave podzemni kontejneri, ali naglašava da to zavisi od finansijske situacije, ali i od saradnje gradskog rukovodstva.

“Neposlušni” ugostitelji

vuckovic Bratislav Vučković, direktor JKP "Medijana"Na Trgu republike u centru Niša i kod pijace “Boško Buha” na Bulevaru Nemanjića vlasnici ugostiteljskih objekata, kako kaže Vučković, pokazuju svoju neodgovornost odlažući ambalažni otpad pored podzemnih kontejnera koji nisu predviđeni za to.

- U sadejstvu sa nadležnim inspekcijskim organima moramo da preduzmemo nešto kako bi slika o gradu bila kvalitetna, odnosno da ne bismo ružili grad na takav način, jer su i vlasnici privatnih lokala u obavezi da imaju svoju posudu za odlaganje otpada – rekao je Vučković.

Pražnjenje podzemnog kontejnera novim kamionom kod Osnovne škole "Učitelj Tasa"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • [email protected]

    11:27 // 10. 10. 2013.

    Švajcarski sistem ali na srpski način. Ovi džakovi na filmu uopšte nisu predviđeni za pražnjenje na licu mesta, već se odvoze zajedno sa poklopcem i umesto njih se postavljaju novi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: