Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 10. 9. 2021.

| Društvo

Novi kolektivni ugovor, veća socijalna davanja za zaposlene u Gradskoj upravi Niša

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
ugovor
Predsednik Sindikata i gradonačelnica potpisali kolektivni ugovor; foto: T. T.

Pomoć za zaposlene u Gradskoj upravi koji idu na vantelesnu oplodnju, dve prosečne plate za svako novorođeno dete, sistematski zdravstveni pregledi jednom u dve godine, neke su od privilegija koje će zaposleni u svih šest niških uprava imati, a što im omogućava kolektivni ugovor koji su danas potpisali novi predednik Sindikata Gradske uprave Petar Mićović i gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Prošlo je tri meseca kako je Mićović izabran za novog predsednika Sindikata, a nakon smene Marka Savića, te je u njegovom programu kandidature prva tačka bio kolektivni ugovor.

Danas su potpisali taj ugovor, a kako je rekla Sotirovki Grad kao poslodavac je predvideo solidarnu pomoć za zaposlene u Gradskoj upravi koji idu na vantelesnu oplodnju.

O trošku grada, tri prosečne mesečne zarade u Republici Srbiji će moći da dobiju oni zaposleni radnici svih 6 Gradskih uprava koji imaju problem sa sterilitetom i koji se odluče za vantelesnu oplodnju. Svako novorođeno dete u našim Gradskim upravama imaće pravo, odnosno zaposleni, na dve prosečne plate, umesto kao do sada jedne i po - navela je Sotirovski.

Umesto dosadašnje tri prosečne plate, dodaje da će za svako treće i naredno dete Grad ženama iz Uprava davati pet prosečnih plata. ugovor Koektivni ugovor; foto: T. T.

Bićemo kao poslodavac dužni da za svakog zaposlenog omogućimo o trošku Grada, da organizujemo sistematski zdravstveni pregled, jednom u dve godine, a ne jednom u 5 kao što je do sada bilo - rekla je gradonačelnica.

Dodala je da će oni koji rade sa ugovorima van radnog odnosa imati sada plaćena odsustva u slučaju preseljenja, sklapanja braka, rođenja dece, smrti u porodici, te će oni biti u ravnopravnom položaju sa onima koji imaju stalni radni odnos. I za njihovu decu će takođe, kako je rekla, biti novogodišnjih paketića, a ako Grad ima para i žene sa ugovorima van radnog odnosa će dobijati poklone za 8. mart.


Mićović: Nisam imao neke veće pritužbe zaposlenih

Zbog nepoštovanja epidemioloških mera i problema u organizaciji rada pre pola godine su iz Sindikata Gradske uprave prijavili načelnicu Uprave za građevinarstvo Marinu Živulović Petrović inspekcijama.

Nakon toga je tadašnji predsednik Sindikata smenjen, a novoizabrani Mićović kaže da je situacija sada zadovoljavajuća.

Situacija što se tiče epidemioloških mera je zadovaljavajuća u Gradskoj upravi, samim tim što sam ja na mestu rukovodioca koji se stara o tome i odgovorno tvrdim da su sve mere propisane uredbama Vlade i ispoštovane i poštuju se - navodi Mićović.

petar mićović Petar Mićović novi predsednik Sindkata Gradske uprave Niš; foto: T. T. Radnici Uprave su tada naveli da komunikacija između njih i načelnice gotovo da i ne postoji, a Mićović kaže da na to ne može da utiče.

Na samu komunikaciju ja ne mogu da utičem, ja govorim o tehničkim merama, koje se odnose na epidemiološku situaciju. Iskreno ja nisam imao neke veće pritužbe na neke probleme što se tih mera tiče od kad sam ja došao - dodaje.

Podsetimo, uzbunjivač iz Gradske uprave, koji je sada u penziji, ukazivao je da je Mićović u rodbinskoj vezi sa članom Srpske napredne stranke, odnosno, da je zet predsednika Opštine Crveni Krst Miroslava Milutinovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    06:46 // 11. 9. 2021.

    Broj radnika u prenatrpanoj upravi Nisa, sa clanskim knjizicama sns-a, je 70% ! Tu imamo dve sorte, stari radnici se uclanili, zlu ne trebalo, novoprimljeni moraju da su clanovi ( bili aktivni???)
    Novi predsednik sindikata, aktivista sns, kao i odbor ! Stari se ponasao kao nedodirljiv, svima sluzio i uzivao, pa poceo da smeta !
    Sve je obesmisljeno !

  • ccccc hahaha

    19:14 // 10. 9. 2021.

    Koji novi kolektivni ugovor?Pa ovo je isti onaj koji je potpisao Darko Bulatović odavno.Nego je nov predsednik Sindikata, učlanio se pre nego korbačem i ucenama terali ljude da glasaju za njega, normalno da ne zna čovek.Bitno da copy/paste zna pa se ubacio sad da je Mesija.Sve ovo su radnici imali i do sada.Jedino nisu imali umesto Sindikata još jedan mesni odbor SNSa

    • 1.maj

      23:22 // 10. 9. 2021.

      Sve je tacno ! Uvukao se sns u redove sindikata, akcije obesmisljene, jer ih mnogi clanovi ne zele i oportuni su, jer su im sektasi dali posao ! Sns i Vulin imaju i svoj sindikat, Zajednicu sindikata Srbijepa parama i obecanjima privlace ljude i razbijaju sindikalizam !

  • SUPRUZI GOSPODINA SOTIROVSKOG:

    15:38 // 10. 9. 2021.

    Kad ce biti zamenjena zastitna zica oko igralista B.Krsmanovica10?Da li hajete za zastitu privatne imovine(prozora)ugrozenu stanjem imovine grada Nisa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: