Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 12. 11. 2020.

| Društvo

Novi komandant niške Zimske službe najavljuje da teret čišćenja snega neće biti samo na "Mediani"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
sednica
Prva sednica Operativnog štaba zimske službe, sa novim komandantom; foto: T. T.

Novi komandant niške Zimske službe i član Veća Miroslav Đokić na prvoj sednici Operativnog štaba najavljuje novine - da će u timu Službe biti i predstavnici javnih ustanova, koje će imati odgovorna lica zadužena za održavanje trotoara i prostora oko tih objekata, da bi što više rasteretili JKP Medianu. Iz ovog preduzeća ističu da su spremni za početak zimske sezone jer ima dovoljno soli, hemikalija, ali i vozila za čišćenje snežnih nanosa.

Pre prve sednice koju je vodio komandant Štaba dan je, kaže, proveo uz snimke, slušajući emisije od ranijih godina o problemima koje su imali građani, a najviše su se žalili što komunalna policija i inspekcija ne kontrolišu način na koji su gradske ustanove održavale površine ispred svojih objekata.

Tako da ćemo sada postaviti da svaka ustanova ima odgovorno lice. Što se mene tiče inspekcija će dobiti prvi zadatak da iskontrolišemo sami sebe i da mi budemo primer kako treba održavati neke javne površine i nadam se da će to uroditi plodom i da će taj primer da slede i ostali – kaže Đokić.

Da je hendikep prethodnih godina bio to što su šefovi Zimskog štaba imali ograničenja u nadležnostima, a da su sada mnogo veće mogućnosti za rešavanje problema zbog pozicije koju već ima kao član Gradskog veća, poručio je Đokić i najavio novine.

Promena jeste da bi u timu Zimske službe ja defitivno voleo da vidim za razliku od prethodnih godina i sve predstavnike nekih javnih zgrada, javnih ustanova, škola, gradskih opština, javnih preduzeća, koji moraju imati odgovorno lice koje će biti zaduženo za uređenje prostora u vezi uklanjanja snega u zimskom periodu, kako bi mi kao grad i kao javne ustanove prvi pokazali odgovornost u vezi čišćenja snega oko naših objekata, kako bi što više rasteretili Medianu – navodi Đokić.


JKP Mediana spremna za zimsku sezonu

I ove godine puteve će održavati JKP Mediana, a za seoska područja zadužena je firma ABM putogradnja. Iz Mediane, Ljubiša Janković ističe da su spremni da odgovore zadatku sa novim vozilima koje su kupili u prethodne dve godine, a prioritet će biti čišćenje prilaza gradu i određenim javnim institucijama kao i šire ulice. JKP Mediana Janković ističe da je JKP Mediana spremna za zimsku sezonu; foto; T. T.

Mi raspolažemo sa 18 vozila Zimske službe koji mogu da čiste sneg u ulicama, takođe sa određenim brojem građevinskih mašina, što većih što manjih, koje će služiti u nekim ekstremnim situcijama kada dođe do nekih nanosa na ulicama i čistićemo njima i velike raskrsnice u gradu - kaže Janković.

Dodaje da su obezbedili i dovoljnu količinu soli i kalcijum hlorida, a ako bude potrebno nabaviće i nove rezerve.

Na lageru imamo 1. 500 tona soli i još 300 tona iz robnih rezervi koje možemo isto da koristimo ako bude potrebe. Imamo i određenu količinu kalcijum hlorida , to je oko 20 tona, koje ćemo koristiti preventivno. U onim situacijama kada treba da počne da pada sneg i to imamo u najavi, posipaćemo gradske ulice da ne bi došlo do zaleđivanja i stvaranja snežnog prekrivača – objašnjava Janković.

Za kritične delove grada, kao što je Opština Palilula, kaže da imaju uža vozila koja u tim ulicama mogu nesmetao da se kreću i da lakše čiste sneg.

Podsetimo, iako su godinama na čelu niške Zimske službe bili predstavnici JKP Mediana i Direkcije za izgradnju grada, ove zime za komandanta je postavljen član Gradskog veća zadužen za komunalna pitanja Miroslav Đokić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    20:28 // 13. 11. 2020.

    Neka direktori komunalnih preduzeca uhvate lopate, usedeli se u fotelje, izlizase im se pantalone ! Izvedi i te ,odbornike, trutove, nek se sete, mladosti i riljanja !

  • Petar SNS

    14:08 // 13. 11. 2020.

    Komadante "Če Miki" da li da spominjemo ružnu prošlost i Švicu kada si tamo radio čišćenje belog snega? Uz pomoć prijatelja ili sam

  • Naissis

    09:23 // 13. 11. 2020.

    Ma neće da čiste ništa i djubre neće da izbacuju kamo radnicima SOLIDARNA POMOĆ za ovu godinu sram vas bilo i za vodovod i za ostala javna preduzeća

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: