Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 29. 8. 2016.

| Društvo

Novi konkurs u Kliničkom, Radovanović očekuje niske udarce i prljavu igru

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
800x600-Dr-Zoran-Radovanovic-foto-JV
Radovanović poslao poruku "prijateljima i neprijateljima"; foto: JV

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović, kome krajem godine ističe 4-godišnji mandat, do 29. oktobra će raspisati novi konkurs za to mesto, a kako je na “Fejsbuku” najavio, očekuje da će do tada njegovi protivnici probati da ga diskredituju i blate.

Kako je napisao na svom profilu, u narednih 60 dana očekuje da mu “talaškaju” po profilima na društvenim mrežama, da mu “nađu neki račun od par stotina dinara, kao verovatno najveći blud”, da ga savetuju da istupi iz SPS-a i učlani se u SNS zarad mesta direktora…

Kako kaže, ima još “vagon nečega” i najavljuje da će dodavati sve ono što “umobolnici mogu da smisle, kao što su ga proglasili zbog gubitka kilaže narkomanom, pa je morao da analizama krvi porodici dokazuje da nema receptore za psihoaktivne supstance”.

Inače, ovo nije prvi put da je Radovanović preko društvenih mreža izazvao burne reakcije javnosti. Naime, nakon što je raspisan konkurs za zapošljavanje osam doktora u Kliničkom, on je u otvorenom pismu zamolio sve "kolege, prijatelje, političare i ostale" da ga ne zovu i ne urgiraju za zaposlenje. 


"Ne znam da li ću opet konkurisati"

Kako je Radovanović pojasnio, njemu mandat ističe 29. decembra, tako da je 29. oktobar poslednji dan kada mora da raspiše konkurs. Kandidati imaju rok osam dana za prijavu, nakon čega sledi osam dana tokom kojih Upravni odbor treba da donese odluku, koja potom ide na izglasavanje u Vladu, koja ima rok od mesec dana da postavi novog direktora. 

U tom periodu bi trebalo da bude izabran novi direktor, da se nastavi kontinuitet, jer se u ta dva meseca završava moj mandat - kaže Radovanović.

Na pitanje hoće li i on biti u trci za direktora, Radovanović kaže da “ne zna”, a nije želeo da komentariše ni spekulacije da će novi direktor biti Zoran Perišić, koje su se pojavile pre raspisivanja i završetka bilo kakvog konkursa.

Zna se procedura, kakav je zakon i kako se bira direktor Kliničkog centra. Vi ste kontrolisali moj rad, neka neko proceni moj i rad mog tima i saradnika. Ove spekulacije su lokalna varijanta, plus južnjačka stara priča da niko ne prašta uspeh. Ne želim to da komentarišem - kaže Radovanović.


Podsećanje...

490x370-klinicki-centar-nis Klinički centar uskoro dobija novog direktora; foto: JV arhivaInače, Radovanović je na ovo mesto zvanično došao 2012. godine, nakon skoro dve godine koliko je trajao izbor novog direktora.

Naime, nakon isteka mandata dotadašnjeg direktora Kliničkog centra Niš Srbobrana Trenkića, Upravni odbor je januara 2011. godine za njegovog naslednika predložio Zorana Radovanovića, ali zbog političkih sukoba, taj predlog dosta dugo nije stavljen na dnevni red Vlade.

Zbog ovoga je tada je vođen i pravi medijski rat između SPS-a i tadašnjeg URS-a, a čitava stvar uzdrmala je čak i Vladu Srbije.

U međuvremenu, Ministarstvo zdravlja, na čijem je čelu bio dr Zoran Stojković, kadar G17/ URS, sredinom februara postavilo je Borisa Kamenova za v. d. direktora

Iako je imenovan na period od 6 meseci, Kamenov je na čelu Kliničkog centra bio punih godinu i po dana.

Tek nakon promene vlasti na izborima 2012. godine Vlada Srbije je septembra postavila dr Zorana Radovanovića, ali i njega u svojstvu vršioca dužnosti direktora.

13. decembra 2012. godine raspisan je konkurs za direktora Kliničkog centra, a pored Radovanovića jedini kandidat bila je dr Ivana Binić. Ipak, Upravni odbor je jednoglasno podržao njega.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    19:47 // 31. 8. 2016.

    Zorane, dosta si uradio, ali verujem da možeš bolje. Konkuriši ponovo i pobedi Perišića!

  • Milivoj

    18:53 // 30. 8. 2016.

    Radovanović bolje da se pozabavi totalnom nehigijenom na pojedinim odeljenjima.

  • Djuram

    17:10 // 30. 8. 2016.

    Kakav konkurs,smejurija.Perisic bice novi direktor KC,nazalost veliku jer je najgore moguce resenje i los covek.Da je postenja u SNS takvi likovi kao Perisic i direktorka transfuzije ne bi bili kandidati ni u snu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: