Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 23. 8. 2017.

| Društvo

Novi konkurs za zamenika načelnika Gradske uprave

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Gradska uprava
Da li će ovog puta konkurs biti uspešan?: JV / P. Blagojević

Nakon što je poništen konkurs za zamenika načelnika Gradse uprave Niš, koji je bio raspisan početkom ove godine, predsednik komisije za izbor načelnika Igor Vučić kaže da će ovih dana biti raspisan novi.

Od momenta raspisivanja, kaže Vučić, konkurs će trajati 15 dana i dodaje da se nada da će biti “boljih kandidata” nego na prošlom, poništenom konkursu.

Kriterijumi u odnosu na prošli konkurs su isti i merila se nisu promenila. Međutim, pretopstavljam da će se sada javiti više kandidata, da će to biti i kvalitetniji izbor, iako ne kažem da ovaj nije bio kvalitetan, ali što više kandidata, to će biti i kvalitetniji izbor - rekao je Vučić.

Podsetimo, početkom aprila 2017. raspisan je konkurs za izbor načelnika, ali i zamenika načelnika Gradske uprave Niš.

Tada je Janić, koji je bio u v. d. stanju, formalno izabran za načelnika Gradske uprave, dok i pored 3 potencijalna kandidata, njegov zamenik nije izabran. Inače, na tadašnjem konkursu, za zamenika načelnika Gradske uprave prijavili su se Mirjana Popović, Milan Paunković, Miljan Petrović i Ivan Jovanović.


“Vršilac dužnosti bio nužan”

igor vučić "V. d. do izbora načelnika"; foto: JV/SMIako nas, prema Vučićevim rečima, deli tek nekoliko dana od raspisivanja konkursa, imenovan je v. d. zamenika načelnika Gradske uprave.

Kao v. d. imenovana je Katarina Mitrovski, inače dosadašnja pravnica zaposlena na poslovima građanskih stanja u Gradskoj upravi.

Vučić kaže da je to učinjeno zbog toga jer “Gradska uprava mora da funkcioniše i kada načelnik Ljubiša Janić nije tu”.

Načelnik Gradske uprave je na godišnjem odmoru i biće odsutan bar dve nedelje, a Gradska uprava mora da funkcioniše. To se desilo i pre mesec i po, dva, kada je načelnik bio na godišnjem odmoru i tada smo imali velike probleme u redovnom poslovanju - kazao je Vučić.

Mitrovski će, dodaje Vučić, obavljati tu funkciju sve dok ne bude izabran zamenik načelnika ili dok se Janić ne vrati ne vrati sa odmora.

Podsetimo, Mitrovski je bila jedan od članova Konkursne komisije za izbor načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kurirmali

    22:49 // 23. 8. 2017.

    Jos kad cujete ko su kandidati. Sve strucnjak do strucnjaka,ni znanja ni imanja,ali bitno je da su podobni. Ima Nacelnik da procveta.

  • zaposlena u GU

    18:07 // 23. 8. 2017.

    Tesko nama!!!

  • Misko Grbin

    15:58 // 23. 8. 2017.

    Hipnotizmom koji je nemoguce objasniti gradonacelnik Darko Bulatovic, pokusava da nas gradjane Nisa napravi ovcama, i da ga ti isti gradjani slepo slede, preko ponora do potpune propasti GRADA NISA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: