Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 27. 6. 2012.

| Društvo

Novi krov za sigurnije vodosnabdevanje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nov krov
Pokrivena bistračnica

Na niškom izvorištu “Medijana” postrojenje za preradu pijaće vode dobilo je novi krov. Kako kažu u vodovodu, to će Nišlijama obezbediti stabilnost u snabdevanju vodom.

Problemi koje su na ovom postrojenju pravile kiše i snegovi, ali i uticaj sunčevih zraka od danas su prošlost. "Bistračnica" je dobila krovnu konstrukciju.

- Danas je praktično pušteno u rad jedno postrojenje, nadograđeno postrojenje bistračnice. Ovaj projekat je trajao 120 radnih dana i njegovim završetkom je zaokružen jedan proces proizvodnje vode na ovom izvorištu. To je dodatna stabilnost u vodosnabdevanju grada Niša – rekao je Aleksandar Mitić, direktor JKP “Naisus”.

Projekat pokrivanja objekata predtretmana i nadogradnje kompresorske stanice, prema rečima direktora “Naisusa”, koštao je 44 miliona. To je milion manje u odnosu na odobrena sredstva koja su zajedničkim snagama obezbedili Republička direkcija za vode i JKP “Naisus”. mitic i cirkovic Mitić i Ćirković obilaze postrojenje

- Sve može da se uradi u okviru dozvoljenih sredstava ukoliko se planski uradi predmer i predračun radova. Kada u Niš stignu novi investitori i otvore se nova radna mesta “Naisus” će morati ovom gradu da ponudi veću količinu vode i mislim da je Selova strateška orjentacija ovog grada. U Selovi Niš mora da iznađe nove kapacitete pijaće vode – rekao je Dragoslav Ćirković, predsednik opštine Medijana. krov naisus Novi krov - spolja

Nova krovna konstrukcija, kako kažu u vodovodu, zaštitiće objekat od daljeg propadanja. Izgradnjom krova dobijene su i nove radne prostorije na samom postrojenju čime je, ističu u “Naisusu”, zaposlenima koji upravljaju sistemom omogućeno da budu na licu mesta i pravovremeno reaguju u slučaju pojave nepredviđenih okolnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: