Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 22. 2. 2011.

| Društvo

Novi kvar na vodovodu u Prokuplju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Pumpna stanica "Draganja"

PROKUPLjE – Samo nekoliko sati pošto je uspostavljeno normalno vodosnabdevanje u Prokuplju, nakon što je pre tri dana pukla azbestna cev kod pumpne stanice Draganja, desila se nova havarija.

Ovoga puta, u Vodovodu je prijavljen kvar na cevovodu iza brda Hisar, koji vodi od bunara Grčki mlin do pumpne stanice.

Nakon konstatacije kvara i uvida u nekontrolisano curenja vode, ponovo su isključene pumpe, pa će većina Prokupčana najmanje još jedan dan provesti bez vode.

Ponovo su ugrožene niže zone grada u koje spadaju ulice Jug Bogdanova, Ratka Pavlovića, Tatkova, 9. oktobar, kao i naselja Jabukar i Garić.

Moma Milojković, tehnički direktor KJP „Vodovod“, kaže da su u toku radovi na sanaciji kvara koji bi trebalo da se završe do kraja dana, a normalizacija vodosnabdevanja očekuje se tokom noći.

U Vodovodu napominju da radove otežavaju loši vremenski uslovi, ali i nepristupačnost terena gde se desio kvar.

Dve cisterne sa pijaćom vodom sa kojima raspolaže Vodovod, non stop su na terenu a prioritet prilikom njihovog angažovanja su Gradska boolnica, škole i stambene zgrade.

Zbog nemogućnosti da zadovolje potrebe svih građana, većina se snabdeva vodom uglavnom iz marketa, koji su kako su nam rekli prodavci, za sada opremljeni dovoljnim količinama flaširane vode.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivica

    12:32 // 23. 2. 2011.

    Vodovod, tj. cuveni direktor DOCKO, ugledni rotarijanac, vec 10 godina dozvoljava da naselje "Kasarna" 4 meseca godisnje nema kap vode.

  • Dejan

    12:17 // 23. 2. 2011.

    Apsurd je da je od 200 zaposlenih samo 3 kvalifikovana vodoinstalatera...

  • Aleksandar

    18:38 // 22. 2. 2011.

    Ma nista novo, ovo je samo dva dana... leti pola Prokuplja nema vode danima. Ovo je mozda dobra tema i za vas, da malo istrazite.

    Naime da bi se poboljsalo vonosnabdevanje nakon 10 godina izgradnje zavrsen je vodosistem "Bumburek". Medjutim vec dve godine je proslo kako je zavrsen ali nije pusten u rad. Direktor vodovoda kaze da je potrebno 300.000 dinara da se jos nesto zavrsi da bi krenula voda sa tog izvora. Sada zamislite opstinu u kojoj je Budzet 650 miliona dinara, a da nema 300 hiljada dinara da se to zavrsi!!!(a samo Vodovod za jednu platu mesecno izdvoji 3-4 miliona dinara) Eto toliko novca je potrebno da Prokuplje leti ima vode. Onda je direktor kada se poslednji put raspravljalo o tome valjda od sramote sto se brukaju sa tom cifrom poceo da prica kako je mreza dotrajala i da cevi ne bi izdrzale dodatnu kolicinu vode. Sve u svemu ono u sta je ulagano 10 godina i sto je jedino resenje za vodosnabdevanje Prokuplja( do zavrsetka Selove, koja nikada nece biti zavrsena) nije u funkciji, a leti se u nekim delovima Prokuplja zivi zivotom nedostojnim coveka. U soliteru na 8 spratu bez vode danima. Molim vas posaljite vaseg novinara u Vodovod. Imate cinjenice i neka pokusa da sazna sta se desava, tj koju sada pricu vrte. Cisto da znaju da ljudi znaju sta se desava i da ne mogu bas toliko da nas vuku za nos. Unapred hvala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: