Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 12. 5. 2022.

| Društvo

Novi mandat direktorki Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Centar za razvoj Jabalničkog i Pčinjskog okruga
Belenzada dobila podršku svih predsednika opština dva okruga; foto: Grad Leskovac

Dragana Belenzada će i u narednom mandatu od četiri godine rukovoditi Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, pošto su članovi Skupštine jednoglasno usvojili taj predlog. Kako je obrazložio predsednik Komisije za raspisivanje i sprovođenje konkursa i predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović, Belenzada je bila jedini kandidat i ispunila je sve propisane uslove.

Kandidaturu Belenzade, koja rukovodi Centrom od 2017. godine, podržali su predsednici svih opština dva okruga, a predsedavajući Skupštinom i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je u prethodnom periodu realizovano preko 20 projekata ukupne vrednosti od 7 miliona evra iz oblasti turizma, zaštite životne sredine, jačanja kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalnih samouprava za pripremu i implementaciju projekata.

Za vreme trajanja njenog mandata Centar je preduzimao akcije u svrhu ostvarenja svoje regionalne misije i ciljeva koji su određeni osnivačkim aktima i odlukama Skupštine osnivača Centra. Shodno zaključcima Skupštine osnivača Centra, pripremani su lokalni, regionalni i međunarodni projekti, kao i projekti koji imaju regionalni karakter. Na međunarodnom forumu za povezivanje i umrežavanje jedinica lokalnih samouprava iz oba okruga iz Srbije i razvojnih institucija iz Severne Makedonije 15 gradova tj. opština je potpisalo memorandum o saradnji - rekao je Cvetanović.

Učinjenim u prošlom mandatu zadovoljna je i Belenzada, a najavila je i novi projekat ,”Zeleni talasi“ koji finansira EU Pro plus program sa ukupnom vrednosti oko 50.000 evra. Kako je rekla, cilj projekta biće da se poboljša održivost, konkurentnost i stvori mogućnost za ozelenjavanje malih i srednjih preduzeća u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Centar je pružio 178 konsalting usluga klijentima, 67 firmi je dobilo uslugu mentoringa. Organizovana su 6 B2B sustreta na kojima je učestvovalo preko 350 učesnika iz zemlje i inostranstva. Pružena je direktna i indirektna podrška u vidu dodele grantova, savetodavnih usluga i prosleđivanja informacija za dostupne izvore finansiranja. Ukupna vrednost dodeljenih grantova je preko 800.000 evra. Učestovali smo u izradi preko 20 strateških dokumenata kao članovi radnih grupa ili direktno radili na izradi tih dokumenata - rekla je Belenzada.

Podsetimo, uz pomoć pogranične saradnje sa Bugarskom i projekta ”Magija sinergije”, na leskovačke ulice se prošle godine nakon 13 godina vratio vozić ”Roštiljko”, a ustanovljena je i manifestacija ”Dani leskovačke mućkalice”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: