Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 29. 12. 2016.

Novi master za prosvetare na Filozofskom fakultetu u Nišu

Novi master programi na Filozofskom; foto: arhiva JV Novi master programi na Filozofskom; foto: arhiva JV

Studenti i oni koji žele da rade u prosveti od naredne godine mogu da upišu novi master na Filozofskom fakultetu u Nišu. Master predmetne nastave je namenjen onima koji su završili osnovne studije na nekom od akreditovanih fakulteta, a nakon školovanja žele da budu nastavnici u osnovnim ili srednjim školama.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • lahor

    11:39 // 29. 12. 2016.

    Blago nama

  • žika

    16:21 // 29. 12. 2016.

    Koji bezobrazluk i nepravda! Znači, diplome ne vrede ništa ako se ne masterira!Kao da niste ni studirali. Ljudi treba da se doškolavaju i dodatno plaćaju(a posao ni na vidiku). A i pitanje koliko je ovo tumačenje zakona tačno i po kom to članu zakona

    • Verko

      20:23 // 29. 12. 2016.

      Mislim da se to odnosi na one koji imaju višu školu ili osnovne studije po novom. Koliko znam nekadašnja diploma se priznaje kao master, ali nisam siguran...

  • za koju godinu svi ce budemo doktori

    17:36 // 29. 12. 2016.

    Само дај паре, и све може! Шта ће ради ова држава са толиким бројем мастера и доктора наука? Па ми би требало Немачку и Јапан да претекнемо у свему, а оно, јад, беда, чемер, криминал, јавашлук, пропаст...

  • žika

    19:31 // 29. 12. 2016.

    Još nešto..Ranije je bila i akcija FF inkluzije talenata iz nižih i marginalizovanih socijalnih slojeva u visoko obrazovanje. Sve to zbog lažne brige da ne propadnu talenti, a u stvari da se obezbedi što veći broj studenata za FF, iako su profili sa FF suficitarni i teško zapošljivi. Zbog interesa FF pozivaju se da studiraju i oni koji to nisu planirali.

    • Wenger

      14:17 // 30. 12. 2016.

      Suficitarni jesu (jer u ovoj zemlji su deficitarni samo IT stručnjaci i ama baš niko više), ali teško zaposlivi nisu. Barem ne u jednoj normalnoj zemlji, kojoj je stalo do kulture, humanističkih nauka, javnih intelektualaca, političkoj svesti, kritičkom mišljenju. Da, ovo "ne stvara hleb", ali ovo čini da narod razume svoju stvarnost i glasa pametno - a to je uslov da se uopšte pravi hleb...

  • Rodjen loš

    21:02 // 29. 12. 2016.

    A posle ih stranka zapošljava gde stigne uz obrazloźenje "imaju master". U vodovod, toplanu, objedinjenu naplatu, EPS, gradske komisije..... Ma guraj samo, nema veze što je šupalj, bitno da popuni prvi red za slikanje, klima glavom kao da nešto razume, redovno prima platicu i deo odvaja za stranku.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: