Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 28. 9. 2020.

| Društvo

Novi načelnik Babović: Najvažnija je organizacija, a ja sam se bavio organizacijom [video]

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
babovic2 foto A. S
Babović najavljuje isti tempo kao i njegova prethodnica; foto: A. S.

Kao student medicine bio je, kako kaže novi načelnik Nišavskog okruga Petar Babović, predsednik Studentske organizacije, bio je i menadžer turističke agencije, pa se nada da će mu te organizacione sposobnosti pomoći da posao načelnika uradi na najbolji mogući način. Ovaj, inače lekar po struci, danas je preuzeo dužnost od bivše načelnice Dragane Sotirovski.

I za Nišavski, i za svaki drugi okrug je, zaključuje Babović, najbitnija organizacija.

babovic foto A. S Bavio se organizacijom; foto: A. S.Ja tokom svoje karijere i života sam dosta stvari imao vezano za organizaciju. I kao student bavio sam se Studentskom organizacijom, bio sam predsednik studenata. Onda sam jedno vreme bio i menadžer turističke agencije, organizacije velikih grupa. Tako da će mi te organizacione sposobnosti pomoći da uradim posao na najbolji mogući način - kaže Babović.

Rođen je 1978. godine, a studirao je medicinu. Zaposlen je u Medicini rada, a kako sam kaže, trenutno je pred doktorskom disertacijom.

Za ovu funkciju ga je formalno predložilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, postavila Vlada Srbije, ali je predlog potekao iz Srpske napredne stranke, čiji je član.

Član sam SNS-a, predložila me je centrala stranke - kaže Babović.

okrug Pred novinarim ai kolegama; foto: A. S.On već od sutra, kako kaže, kreće sa radom i sastancima, a plan je i da u narednim nedeljama obiđe sve lokalne samouprave u Okrugu i razgovara sa njima o njihovim potrebama i daljim planovima.

Naravno, njegovo izlaganje nije proteklo bez pominjanja predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića.

Ono što će nam biti prioriteti, to je, što je i naš predsednik Aleksandar Vučić nagovestio u investicionom planu 2025, da se uradi u celoj zemlji vodovodna i kanalizaciona mreža. A ja ću biti neko ko će se maksimalno zalagati da to, gde bude potrebno, i u kojem gradu našeg Okruga izborim se da to bude urađeno - rekao je Babović.

O Babovićevim političkim sposobnostima se do današanjeg predstavljana gotovo ništa nije znalo, jer je bio “van radara” javnosti prethodnih godina, iako je imao člansku kartu SNS.

Mnogi čitaoci Južnih vesti povezivali su ga i sa kafićem “Ordinacija”, misleći da je njegov, ali on kaže da to drži njegov kum, a da je on tamo čest gost.


Odlazeća načelnica predala predmete i ostavila nov auto

Dragana Sotirovski bila je načelnica Okruga 3 godine, a danas je i formalno Baboviću predala dužnost.

Okrug2 Primopredaja dužnosti; foto: A. S.Uz reči opravdanja za tremu njenog naslednika, ona mu je poželela puno uspeha u radu i predala predmete koji nisu završeni u njenom mandatu.

Za prethodne 3 godine uspeli smo da Okrug vratimo na mesto koje mu pripada. Ja ću se kao gradonačelnica truditi da maksimalno pomognem načelniku. Trudiću se kroz određene projekte i povezivanjem Niša sa lokalnim samoupravama, kao i da sve one stvari koje inspekcije primete da nisu zadovoljavajuće, pomognemo i otklonimo sve što se otkloniti može - rekla je Sotirovski.

Primopredaji su prisustvovali načelnici inspekcija i službi koje rade pod kontrolom Okruga, a svima njima je bivša načelnica rekla da joj nedostaju.

Predstavila ih je Baboviću i rekla mu da mu ostavlja i nov auto, koji je u prethodne 3 godine, kako se čulo, nabavljen.

Podsetimo, Sotirovski je na toj funkciji nasledila stomatologa Aleksandra Cvetkovića koji je bio načelnik 8 godina. Funkciju je napustila nakon što je nedavno postala gradonačelnica Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • student medicine

    15:45 // 2. 10. 2020.

    jao majko moja, svi koji su prosli kroz medicinski tokom 10 godina njegovog boravka tamo se secaju kakav je to lik bio, zezaju nas, ovo je vrhunac( ili samo njega znam a ostale ne znam)

  • Lele

    08:25 // 1. 10. 2020.

    Kakve reference...

  • Student

    11:01 // 30. 9. 2020.

    Babović i Kodža glavni za kupoprodaju ispita.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: