Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 3. 12. 2021.

| Društvo

Novi načelnik niške Uprave za građevinarstvo doskorašnji direktor Zavoda za urbanizam

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Miroljub Stanković
Miroljub Stanković v. d. načelnik Uprave za građevinarstvo; Foto: JV

Nakon što je pre manje od mesec dana ostao bez direktorskog mesta u Zavodu za urbanizam jer mu je istekao mandat, Miroljub Stanković je postavljen za vršioca dužnosti načelnika Uprave za građevinarstvo u Nišu, odlučilo je Gradsko veće. Kako piše u Službenom listu, Stanković ispunjava uslove za tu poziciju na kojoj će moći da bude najduže tri meseca.

Bivša načelnica Uprave za građevinarstvo Marina Živulović Petrović, sada pomoćnica gradonačelnice, penzionisana je još septembra, a nakon dva meseca Uprava je dobila novog načelnika.

Stanković je do sredine novembra bio u direktorskoj fotelji Javnog preduzeća Zavod za urbanizam, a nedavno ga je na toj funkciji zamenio diplomirani inženjer građevinarstva Ivan Grmuša. Ipak, Stanković nije ostao bez funkcije. Na sednici Gradskog veća, koja je održana 26. novembra, izabran je za v. d. načelnika Uprave.

Mr Miroljub Stanković, diplomirani inženjer arhitekture, postavlja se za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za građevinarstvo, najduže do tri meseca - piše u Službenom listu.

U obrazloženju se navodi da Stanković ispunjava uslove za poziciju vršioca dužnosti načelnika.

Podsetimo, Sranković je sa prekidima dva puta bio na čelu Zavoda za urbanizam. Prvih 8 godina rada proveo je u Zavodu kao planer, kako piše u njegovoj biografiji, a u direktorskoj fotelji u ovom preduzeću je bio od 2001. do 2005. godine, a ponovo postaje direktor 2017.

Godinu dana je proveo i u Direkciji za izgradnju grada, a bio je i zamenik načelnika Uprave za planiranje i izgradnju. Kada je konkurisao za direktorsku poziciju u Zavodu za urbanizam, bio je sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove u Nišu. Već 31 godinu radi u javnom sektoru.

Stanković u biografiji navodi i da je bio član najužeg stručnog tima za Strategije razvoja Niša, a bio je i u timu koji je pravio plan kako će se grad razvijati do 2020. godine.


Produžen v. d. status načelnici Marini Janković

Još od reogranizacije uprava načelnice su u v.d. statusu. Više puta im se produžavao taj status, iako su nadležni najpre rekli da će trajati samo dva puta po tri meseca.

Pošto konkurs za nove načelnike nije okončan ni posle četiri meseca od raspisivanja, opet je, prema odluci Gradskog veća, produžen v. d. status načelnici Uprave za organe grada i građanska stanja Marini Janković.

Ona će na toj poziciji, kako piše u Službenom listu, moći da bude najduže tri meseca.

Produžen je i v. d. status zameniku načelnika te uprave Ivanu Đorđeviću.

Podsetimo, od 10. jula kada su raspisani konkursi za načelnike i njihove zamenike jedino su se menjali v.d. načelnici u pojedinim upravama, ali konkurs nije okončan do danas. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je krajem decembra rekla da se o konkursu ne razmišlja dok ne budu 100% sigurni da su ljudi koji su na v.d pozicijama spremni da budu načelnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Arhitekta

    11:56 // 21. 10. 2022.

    Izmene i dopune plana generalne regulacije Pantelej-I faza, donet 2018. godine, je potpisao upravo gospodin Miroljub Stanković, tada na mestu direktora Zavoda za urbanizam.
    Isti je prevideo nekropole u Jagodin mali i istorijski značaj mesta o kome sada priča, i ničim nije sprečio da se na toj lokaciji grade višespratnice, čime je onemogućio da se lokacija zaštiti.
    Toliko o njegovo profesionalnos

  • Bivši kolega

    21:45 // 5. 12. 2021.

    Pišite šta hoćete, ali jedini je stručan u ovoj oblasti. Da je "poslušni" ne bi onomad bio smenjen. Sad je postavljen na pravo mesto. Vreme će pokazati.

    • Diskretni investitor

      09:20 // 6. 12. 2021.

      Znamo da si stručan.
      Nego kolko košta da i meni prepraviš pravila građenja za lokaciju kao što si sredio Lečiću za ovu novu zgradu kod Delte?Oću i ja da gradim 20 spratova tamo gde je dozvoljeno P+6, i meni da se omogući da koristim parking od komšije, ama isto kao što si za njega rešio.
      Znači i za mene izmena GUPa, PGRa i neću posle da radim UP, izbaci mi to skroz.
      Naši smo bolje dam tebi nego

    • On to upošte nije planiro, al eto desilo se...

      10:57 // 6. 12. 2021.

      Ma naravno... Ova vlast je i poznata po tome što postavlja samo neposlušne i stručne likove na bitne gradske funkcije.

      Ustvari on čovek slučajno prolazio pored uprave i oni ga vidli i rekli: "E ajde uđi ti si nezavisan, a mi takve volimo i takav nam treba. Će nam budeš načelnik?" I on čovek šta će.

      Kakv crni novi GUP, kakva bre muljaža oko visokospratnica...Nema to nikakve veze sa njim :-D

  • Bidza

    10:14 // 5. 12. 2021.

    Ovaj je jedan od retkih , bez zatvorskog staza u gradskoj upravi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: