Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 28. 7. 2022.

| Društvo

Novi namet za Leskovčane: Za održavanje Fabrike za preradu otpadnih voda godišnje još 180 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Fabrika otpadnih voda Le
Gradonačelnik tvrdi da je ekologija nasjkuplja grana; foto: M. M.

Nakon što se Grad Leskovac još 2005. godine zadužio kreditom od 1,2 miliona evra za gradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda čiji je završetak najavljivan do 2021. godine, tek krajem decembra je u rad puštena linija vode za koju je trebalo dodatnih 42 miliona dinara. Novo obećanje gradonačelnika Gorana Cvetanovića sada je da će postrojenje proraditi od januara 2023. godine, ali da će održavanje na godišnjem nivou Leskovčane koštati 180 miliona dinara.

Puštanjem u rad linije vode za koju je bilo neohodno još dodatnih para najavljen je probni rad od 9 meseci i puštanje i linije mulja, čime bi postrojenje bilo u potpunosti završeno, a novi teret za građane od 180 miliona dinara godišnje potvrdio je prvi čovek Leskovca. Fabrika otpadnih voda Le Građani plaćaju po 15.000 za priključak, iako su već priključeni; foto: M. M.

Treba da znate da ni ovi veliki gradovi poput Niša, Beograda i Novog Sada nemaju fabriku za pričišćavanje otpadnih voda. Ekologija je najskuplja i najvrednija kada su u pitanju životi. Poglavlje 27 je, to treba da znate, najskuplje, a nas će fabrika koštati 180 miliona dinara godišnje. Vodovod je to odavno tražio, ali ja sam rekao da to pre 1. januara 2023. godine neće biti na dnevnom redu i tu cenu će deliti samo oni koji imaju kanalizaciju - kazao je Cvetanović.

Podsetimo, projekat su obeležili brojni problemi - pre svega propadanje cevi gradskog kolektora, smena rukovodioca projekta zbog ugrožavanja radova i loše komunikacije, a jedna od mnogobrojnih najava za početak rada bila je septembar 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    13:23 // 28. 7. 2022.

    A zašto bi nas to koštalo dodatnih 180 miliona? Manje kradite i rasipajte pare na svakakve gluposti i biće dovoljno za sve što treba. A i koliko ste se ugradili u tih 180 miliona? Da vidimo specifikaciju troškova???

  • Бата Рака из Ниш

    12:51 // 28. 7. 2022.

    Зафалиле парке на Меска и СНС!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: