Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 22. 4. 2024.

| Društvo

Novi niški bulevar pred otvaranjem, a da li je počela izgradnja kanalizacije - iz Direkcije ne znaju

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
1713553555041
Za novi bulevar do sada utrošeno 276 miliona dinara, kažu iz Direkcije; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Dok iz Grada Niša već najavljuju da će jedna traka Bulevara Gorana Ostojića biti otvorena za saobraćaj, iz Direkcije za izgradnju tvrde da ne znaju da li je tu uopšte počela izgradnja kanalizacije. Za taj bulevar je do sada utrošeno 276 miliona dinara, a koja će biti konačna cifra - takođe ne znaju. Građani su zabrinuti da će saobraćaj biti pušten pre lokalnih izbora zakazanih za 2. jun i da će biti problema sa poplavama ako do tada ulica ne dobije kanalizacionu mrežu.

“Da Nišlije vide benefite” - naveo je pre desetak dana gradski većnik Nenad Stanković, kada su iz Grada govorili o tome da će jedna dvosmerna traka novog bulevara biti otvorena za saobraćaj dok traju radovi, čiji je završetak najavljen za kraj juna ove godine.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski tada je rekla da će to biti prva ulica u Nišu gde infrastruktura neće ići ispod kolovoza, pa više “niko neće moći da proziva nadležne što kopaju tri dana posle asfaltiranja”.

1713553577395 foto: JV / Tamara RadovanovićTo što je otvaranje bulevara za saobraćaj najavljeno pre zvaničnih informacija o početku i završetku izgradnje kanalizacije - ponovo je zabrinulo stanovnike, jer je na mestu gde se izvode radovi već dolazilo do poplava.

Bulevar je definitivno dobra stvar, treba nam. Samo se nadam da će da bude dobar jer kružni tok je plivao u vodi, pa su premeštali materijal odatle. Stvarno se plašim da će da ga otvore pred izbore, a da on uopšte neće da ima kanalizaciju i odvod za atosferske vode. To bi bilo stvarno strašno - rekao je Nišlija za Južne vesti.

Iako je direktor Direkcije za izgradnju Niša Zoran Prokić početkom marta ove godine rekao da je ostalo da se odrade završni sloj asfalta, servisna saobraćajnica sa strane i infrastruktura u zelenom pojasu, iz tog javnog preduzeća sada kažu da nemaju informaciju o tome da li je izgradnja kanalizacione mreže u zelenom pojasu uopšte počela.

Ne znaju ni koliko će radovi ukupno koštati.

Na postavljeno pitanje koliko će radovi ukupno koštati izgradnja navedenog bulevara, informaciju možete dobiti pošto radovi budu završeni, a na osnovu iznosa iz okončane situacije - navode iz Direkcije.

Ono što znaju, jeste da je do sada za Bulevar Gorana Ostojića utrošeno 276 miliona dinara bez PDV-a.

Nadležni su najpre završetak radova najavljivali za kraj 2023. godine. Radove izvode Međarci i Trace.

Osim žalbi stanara, izgradnju je do sada obeležio pronalazak rimskog vodovoda iz antičkog Naisusa na samom gradilištu.

Naziv “Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića” niški odbornici usvojili su još početkom 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljkovic dragan

    15:50 // 23. 4. 2024.

    Pustajte sto pre treba da se podeli para od te ulice

  • Ing.Antić

    14:46 // 23. 4. 2024.

    Na početku bulevara nema trotoara,tako da ako neko da upotrebnu dozvolu odgovaraće za to.Tu deca stalno idu po kolovozu jer drugačije ne može.

  • Ascari

    11:05 // 23. 4. 2024.

    Izvinite, a ko je taj Goran Ostojić?
    Ne zanima me, retorsko pitanje...
    Ali zar ne mislite da se imena ulicama, a ore svega Bulevarima trebaju davati po ljudima i događajima koji su opštepoznati? Koji su zadužili našu zemlju i naš grad i koje će pokolenja ds pamte.
    Znate li gde je i kolika je ulica Dušana Radovića? 110m. Za njega nema Bulevar. Kao ni za Šabana Bajramovića, Ljubišu Samardžića...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: