Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 13. 5. 2023.

| Društvo

Novi parking sa punjačem za električne automobile otvoren u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
parking i punjač
Novi parking i punjač za električne automobile; foto: Lj. F.

Na ulazu u Pirot, pored srednjevekovne Tvrđave Kale, otvoren je novi parking sa preko 40 mesta, a na njemu je instaliran, još 2021. godine najavljeni, punjač za električne automobile.

Divlji" parking pored parka i Tvrđave je uređen, a za to je utrošeno skoro 16 miliona dinara, rekao je na otvaranju parkinga direktor JP za planiranje i izgradnju Slaviša Svilarov.

Ovo je investicija koja je prenešena iz prethodne godine. Radovi su krenuli 2022. godine, radilo se i tokom zime i sada zvanično otvaramo. Vrednost je oko 15,7 miliona dinara. Urađena je i javna rasveta, mobilijar, Komunalac je uredio zelene površine - rekao je Svilarov.

punjač Dva automobila mogu da se pune istovremeno; foto: Lj. F. Na novootvorenom parkingu instaliran je i punjač za električne automobile, koji istovremeno može da puni dva vozila i prosečne snage je 20 kilovata.

Punjač je najavljen novembra 2021. godine, a jedan od automobila koji bi tu mogao da se puni je i službeni automobil Gradske uprave, luksuzni hibridni "Leksus ES 300h".

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić najavljuje instaliranje još jednog punjača u budućnosti. parking Preko 40 parking mesta; foto: Lj. F.

Mislim da smo dobili najlepši parking u gradu, sa preko 40 mesta. Dobili smo prostor za punjenje električnih automobila, verovatno ćemo u narednom periodu tražiti još minimum jednu lokaciju da instaliramo takav punjač. Želimo da na mapi Srbije ljudi znaju da kada krenu za Pirot ili ka Bugarskoj ili iz Bugarske ka Pirotu i ostatku Srbije, da mogu da naprave pauzu, da posete Tvrđavu, odmore u parku i napune automobil - rekao je Vasić.

Podsetimo, najbližni javni električni punjač za Piroćance je sa jedne strane na Graničnom prelazu Gradina, a sa druge strane, postoji i jedan na parkingu kod Doma zdravlja u Nišu. Piroćanci imaju i jedan bliži kod etno kompleksa Nišavska dolina na obodu grada, ali se tamo punjenje naplaćuje.

JP Putevi Srbije najavili su i postavljanje dva punjača na auto-putu između Niša i Dimitrovgrada - jedan kod odmorišta "Crvena reka" u smeru ka Nišu, a drugi kod odmorišta "Toplik", u suprotnom smeru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof

    19:17 // 13. 5. 2023.

    Dogodine u Berilovac!

  • Pitanja za vlast i novinare

    14:12 // 13. 5. 2023.

    Koliko elektricnih automobila ima u Pirotu?
    I ko ce platiti to punjenje?Gradjani??

    • Globus

      12:23 // 14. 5. 2023.

      Ako moze punjac za mobilni,toj jedva imam a struja poskupela od prvi maj.

  • Гага

    13:23 // 13. 5. 2023.

    Браво за Пироћанце... инвестиција за будућност...у Нишу се то не ради...паркира се по тротоарима,улицама,травњацима...ко где нађе место...

    • direktno iz Vojnegovac

      08:21 // 14. 5. 2023.

      i kod nas druže.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: