Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 30. 1. 2015.

| Društvo

Novi pekari, buregdžije, keramičari i geronto-domaćice

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
biro
Obuku organizovao "Narodni univerzitet"

Posle završene obuke za geronto-domaćice, keramičare, izradu peciva i bureka na Narodnom univerzitetu, 34 nezaposlena sa liste niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje imaće, nadaju se, veću šansu da nađu posao.

Za obuku su se, kažu, prijavili da bi stekli dodatno znanje i novim strukama dopunili svoje kartone na "birou".

Suzana Virijević, ekonomski tehničar, na obuku za geronto-domaćicu bila je prinuđena nakon 26 godina radnog staža u struci i godinu dana na evidenciji Službe za zapošljavanje.

Iskreno, ne verujem da će me neko i sa ovim znanjem primiti jer uglavnom traže mlade. U svakom slučaju, novo znanje nije na odmet. Shvatila sam koliko malo znamo o higijeni i brizi o bolesnima, obuka će mi svakako pomoći da brinem o roditeljima - kaže Virijevićeva.

Radnicki.JPG Obuka je bila organizovana za 10 geronto-domaćica, 10 keramičara, 8 polaznika koji su se obučili za izradu peciva i 6 za izradu burekaMeđu onima koji su uspešno završili obuku i dobili sertifikat o kompetencijama, ali i dodatni sertifikat Narodnog univerziteta koji važi i u inostranstvu, ima zanatlija, tehničara, ali i studenata.

Ja sam prehrambeni tehničar i apsolvent psihologije. Znam koliko je teško naći posao, pa sam se prijavio na obuku za izradu peciva, a fakultet trenutno trpi zbog moje loše finansijske situacije - kaže Andrija Ilić.

Direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Boban Matić rekao je na dodeli sertifikata polaznicima da će naredne godine izbor za nezaposlene biti dopunjen sa još nekoliko interesantnih zanimanja.

Potrebno je da se sada svi polaznici jave savetnicima, kako bi sa njima izmenili svoje kartone. Osim toga što će biti konkurentniji na tržištu rada, moći će da učestvuju i u našim merama aktivne politike zapošljavanja, kao što je, na primer, samozapošljavanje - kaže Matić.

Kada polaznici ovih obuka budu izmenili svoje kartone na "birou", na evidenciji će biti još 10 geronto-domaćica, 10 keramičara, 8 polaznika koji su se obučili za izradu peciva i 6 obučenih za izradu bureka. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lik iz centar

    15:39 // 30. 1. 2015.

    od ovih 10 keramicara,imamo 10 novih kandidata za ministra odbrane(ne zelim da vredjam ove ljude!),a mozda se da i neko ministarstvo i za nekog buregdziju,npr policije!

    • milemen

      20:08 // 30. 1. 2015.

      Hahahahaha svaka ti cast za ovo!

    • Stam Bolac

      10:59 // 1. 2. 2015.

      Verovatno sa fakultetskim diplomama ne mogu da nadju posao pa su primorani da mese burek kod Brankovica za dvaes iljade...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: