Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 18. 10. 2012.

| Društvo

Novi pomoćnici u KC Niš

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
za-JV.jpg

Dr Zoran Radovanović, v.d. Kliničkog centra Niš najavio je da će dr Saša Živić biti novi pomoćnik direktora interne medicine, dr Goran Stanojević, pomoćnik za hiruršku oblast, dok će načelnik novog Urgentnog centra biti dr Miodrag Lazić.

Radovanović je napomenuo da će u narednim danima biti objavljena imena još nekih pomoćnika.

Na konferenciji za novinare, gde je predstavljena Klinika za radiologiju, Radovanović je rekao da je dogovoreno da se od 28.oktobra nastavi obavljenje zahvata na otvorenom srcu u niškom Kliničkom centru i to u salama koje su i ranije korišćene u zgradi stare hirurgije.

Radovanović kaže da će od 28.oktobra u Niš dolaziti troje kardiohirurga, a najviše za godinu dana niški lekari biće potpuno osposobljeni za samostalne intervencije na otvorenom srcu.

- Kako bi povećali efikasnost i lečili one kojima je zaista potrebno lečenje na nekoj od naših klinika moraćemo da pooštrimo kriterijume za obavljanje ambulantnih i specijalističkih pregleda na klinikama. Dosadašnja praksa je pokazala da veliki broj kolega iz primarnog zdravstva vrlo lako poseže pisanjem uputa za brojne klinike, a da pri tom nisu iscrpli sve dijakgnostičke mogućnosti koje postoje u njihovim ustanovama. Sa tom praksom mora da se prekine i zbog toga ću tokom naredne sedmice održati sastanak sa direktorima svim ustanova primarnog zdravstva sa šireg područja Niša kako bi ih obavestio o tome da moraju da poštuju protokole, odnosno vodiče za zbrinjavanje svakog medicinskog stanja - rekao je na konferenciji za novinare dr Radovanović.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    21:25 // 19. 10. 2012.

    Dr Radovanovicu, zelim da Vam uputim javnu pohvalu, jer ste jedini kome ne samo da je moguce skrenuti paznju na glas nezaposljenih lekara, vec i mogucnost komunikacije. Iskrene sugestije: 1. Treba uzeti u obzir prosek, jer je Klinicki centar nastavna baza, ali treba biti svestan nerealnosti proseka 10 2. Tendenciozno je najvise bodovana duzina studiranja, a to ne odrazava kvalitet, jer je neko iz zdravstvenih ili nekih drugih objektivnih razloga bio primoran da produzi studiranje, tako da smatram da to i ne bi trebalo bodovati 3. Duzina cekanja na posao je do sada najmanje bodovana 4. Kvalitet se, na zalost, u Srbiji moze videti samo prostim pogledom na godine cekanja, jer neko ko nije imao vezu da se godinama zaposli, a ima visok prosek je obicno direktno povezano sa znanjem stecenim sopstvenim radom. Pozdrav i sve najbolje, s nadom da zaposljavanje u Klinickom centru nece vise izazivati gnusanje, bes, revolt i prateca objasnjena da je "moralo tako".

  • Maki

    11:56 // 19. 10. 2012.

    Odlican izbor pomocnika .
    Narocito za hirurska pitanja.

  • Vilenjak Vilenjak

    09:59 // 19. 10. 2012.

    Svaka cast na novim ppostavljenjima,ne vazi pravilo politika pre svega vec strucnost ali mislim da bi morali da budete azurniji u smenama i novim postavljenjima jer dosadasnji celni ljudi KC Nis godinama unazad zajedno sa Ministarstvom zdravlja, su doveli ovu ustanovu, radnike i pacijente do dna. Najzad sveza energicna krv. Prava transfuzija za KC Nis je Doc dr Zoran Radovanovic, reanimator u pravo vreme na pravom mestu. Pozdrav i samo hrabro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: