Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 1. 9. 2014.

| Društvo

Novi prevoznici na niškim ulicama

Autor:A. S. M.V.Izvor:Južne vesti
ariva
Autobusi "Arive Litas" na niškim ulicama

Direkcija za javni prevoz potpisala je ugovore na 5 godina sa “Niš ekspresom” i JP “Aerodrom”, dok su nakon hitne nabavke ugovore na maksimum 3 meseca potpisali prevoznici “Ćurdić” i “Ariva Litas”.

Dva niška preduzeća su još nakon prvog tendera izabrani kao najbolji ponuđači za pakete linija 1 i 4.

Tako će “Niš ekspres” i narednih godina voziti najduže gradske linije, kao što su Niška Banja - Minovo naselje, Naselje 9. maj - Ćele Kula ili Mokranjčeva - Branko Bjegović, ali i veći broj prigradskih linija.

Javno preduzeće “Aerodrom” je dobilo skraćenu “kružnu” liniju, kao i linije Sarajevska - Kalač brdo i Njegoševa - Donji Komren.

Problem je nastao oko paketa linija 2 i 3, za koje je tender prvi put poništila Direkcija, a nakon ponovljene javne nabavke, na odluke komisije podnete su žalbe.

Požerevačka “Ariva Litas” se žalila na odluku Direkcije da “Ćurdić” vozi liniju 2, a “Ćurdić” na odluku da “Ariva Litas” vozi liniju 3.

- Pošto su “Ariva Litas” i “Ćurdić” podneli praktično jedan drugom žalbe na pakete, mi smo sproveli hitnu javnu nabavku, jer nismo mogli da čekamo odluku Republičke komisije za javne nabavke. U toj nabavci paket 2 je dobila “Ariva Litas”, a paket 3 “Ćurdić” - kažu u Direkciji za javni prevoz.

Sa njima je zaključen ugovor na maksimalo 3 meseca, jer se do tada očekuje odgovor Republičke komisije za javne nabavke. Ukoliko odgovor stigne ranije, pojašnjavaju u Direkciji, ugovori će biti raskinuti i postupiće se po nalogu komisije.

Trenutno autobusi “Arive Litas” voze linije koje povezuju Bubanj i Durlan, kao i deo prigradskih linija. “Ćurdić” prevozi putnike na dve gradske linije, Železnička stanica - Duvanište - Skopska i Trg K.A. - Bulevar Nemanjića - Delijski Vis, kao i na 12 prigradskih linija.


Izmenjen i red vožnje

U Direkciji za javni prevoz kažu da je, kao i svake godine, prestao da važi letnji red vožnje i počela je primena takozvanog zimskog.

To znači da su linije “pojačane” većim brojem polazaka.

- Ubacili smo jedno vozilo na liniji 6, jedno vozilo na liniji 5 i dva vozila na liniji broj 3, jer ova linija vozi ljude u industrijsku zonu pored Aerodroma - objašnjavaju u Direkciji.

Kompletan red vožnje možete pogledati - ovde.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Todorovic

    15:48 // 23. 6. 2015.

    dobra brza arriva i tacna

  • Lepa

    16:49 // 4. 9. 2014.

    Ogluveh od voznje u nis ekspresovim autobusima!!! Kad sidjem ne znam gde se nalazim.

  • Borko

    10:12 // 3. 9. 2014.

    Predlažem da "Južne vesti" okače anketu sa pitanjem: DA LI STE DA KRUŽNA LINIJA 34 BUDE a)na novoj trasi, b)na staroj trasi i c) nemam stav.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: