Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 24. 2. 2016.

| Društvo

Novi protest Udruženja stanara i istrajavanje u zahtevima

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-800x600-protest5.jpg
Stanari neumorno nastavljaju sa protestima; foto: arhiva JV

Nišlije koje su nezadovoljne politikom gradskih vlasti, kao i cenama i uslovima grejanja, mogu se pridružiti niškom Udruženju stanara koje sutra 25. februara u 17 sati nastavlja sa mirnim protestnim šetnjama od Parka Svetog Save do Gradske kuće.

Nezadovoljni građani su pozvani da, nakon okupljanja na platou pozornice u “parkiću”, krenu Sremskom ulicom, Bulevarom Zorana Đinđića do centra i Gradske kuće.

Tu će, prema najavama, pozvati gradsku vlast, gradonačelnika i njegovog zamenika, na odgovornost za “lopovluk i nedomaćinsko poslovanje” u javnim preduzećima, kao i “javašluk i haos” u vlasti.

800x600-protest-stanari-smene-13 Poslednji protest sredinom januara; foto: Vanja KeserStari zahtevi su, prema rečima Saše Kostića iz ovog Udruženja, i dalje aktuelni: stanari traže ostavke rukovodstva grada i posledično raspisivanje vanrednih izbora u Nišu, smenu svih direktora javnih preduzeća, smanjenje uvećanih računa za grejanje, i odgovornost za havariju na Toplani Jug.

Ova havarija je izazvala ogromne gubitke koje oni sada pokušavaju da svale na leđa građana. Takođe, zbog problema sa grejanjem smo prvenstveno tražili smenu menadžmenta Toplane, ali nakon što je izveštaj DRI ukazao na katastrofalnu situaciju generalno, zahtevamo smenu svih direktora javnih komunalnih preduzeća - kaže Kostić.

Podsetimo, stanari u Nišu počeli su da se okupljaju polovinom marta prošle godine nezadovoljni cenom i uslugom grejanja.

Prvo su protestovali zbog Toplane, da bi na kraju za sve Nišlije uspeli da izbore bolje uslove i nižu cenu grejanja i svoje delovanje proširili i na “Parking servis” i JKP “Naisus”.

Održano je nekoliko protesta na niškim ulicama, od kojih je poslednji u nizu bio sredinom januara, a u toku zime su održavali i tribine

Na poslednjoj su odlučili da neće izlaziti na predstojeće izbore, jer smatraju da će kao vanpartijsko udruženje "više dobrih stvari postići kroz proteste". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ing Zoran Vukov

    09:00 // 26. 2. 2016.

    Ako vlast narod bira izborima, a ona se formira po želji nekih drugih ljudi, normalno je da se takvi izabrani ljudi koji ne rade u interesu naroda i na zahtev naroda promeni. Sva podrška probućenoj svesti grašanima Niša da uzmu stvari u svoje ruke i da se oslobode haračlija koji ih pljačkaju.Saberite sve uplate za grejanje i podelite sa zbirom isporučenih kwh za 12 mes da bi videli cenu kwh.

  • dragoljub stamenkovic

    08:45 // 25. 2. 2016.

    Када Неша ГУСКА постане градоначелник града НИША биће све боље ! Гуску за градоначелника НИША. НАЈБОЉИ КАНДИДАТ СНС !

  • Oscar Pitagor

    07:49 // 25. 2. 2016.

    Такође, јасно послати поруку банкама да грађани не желе да враћају кредите тих јавних установа па и по цену да се обустави рад тих установа на неко време.

    Купац (корисник услуге) мора увек да се пита. Ни једна одлука коју купац није одобрио не сме да се спроведе у дело. Ко покуша да је реализује - кренуо је на народ, силом му гурнуо руку у џеп. то се зове ОТИМАЧИНА (разбојништво). Следи АПС БРЕ!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: