Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:49, 15. 9. 2022.

| Društvo

Novi protest protiv izgradnje dalekovoda u Brzom Brodu, građani ne odustaju od svojih zahteva

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
protest 5

"Stop dalekovodima" i "Biće kasno kad vam bude jasno" - poruke su koje su građani Brzog Broda poslali sa drugog protesta protiv izgradnje dalekovoda u tom naselju. Od zahteva da se promeni projekat iz 2014. godine i da se umesto nadzemnih, izgrade podzemni dalekovodi, ne odustaju, a glavni razlog je bezbednost dece. Poručuju da neće stati s protestima i blokadama dok sa nadležnima ne nađu zajedničko i najbezbolnije rešenje.

Veliki broj građana i mnogo dece se okupilo danas u Brzom Brodu na protestu protiv izgradnje dalekovoda u tom niškom naselju.

Početna stanica je bila kod crkve, a okupljeni su kasnije krenuli u protestnu šetnju kroz naselje, a onda su na jedan sat blokirali Bulevar Cara Konstantina. protest 3 Transparent sa protesta; foto: T. T.

Još 2014. godine usvojen je plan da dalekovod ide preko prostora na kom je sada dečije igralište, ali građani ne odustaju od zahteva da nadleženi promene taj projekat i da se izgradi podzemni dalekovod.

Protestovaćemo sve do onog momenta dok ne budemo našli kompromis, jedno zajedničko i najbezbolnije rešenje za obe strane. Ako nastave sa gradnjom i ako ne bude razumevanja, protestovaćemo mi i to u mnogo većem broju - ističe Ivan Cvetanović.

Tokom protestne šetnje su uzvikivali "Stop, stop dalekovod" i "Ne damo Brzi Brod", a protest je obeležio i veliki broj zastava Republike Srbije.

Novak Popović iz ovog naselja kaže da su danas zaustavljeni radovi, ali i da će biti nastavljeni u utorak. Tog dana će, kako se čulo tokom blokade Bulevara, biti opet organizovani protesti.

protest 8 Blokada Bulevara Cara Konstantina; foto: T. T. Protest je obezbeđivala policija, a on je prošao bez incidenata. Saobraćaj je bio zaustavljen oko sat vremena, koliko su demonstranti blokirali Bulevar Cara Konstantina.

Kako je izgledao protest možete da pogledate na fotografijama u galeriji teksta.

Podsetimo, prvi protest je bio u nedelju, kada se okupilo oko 2.000 građana. Oni ne žele nadzemne, već podzemne dalekovode, jer su zabrinuti za bezbednost, pre svega, dece, s obzirom na to da je u blizini igralište.

Iz Elektromreže Srbije su naveli da su građani juče fizički sprečili radnike da pristupe gradilištu i nastave sa gradnjom, ali su oni to demantovali.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je nedavno poručila da se izgradnja dalekovoda u Brzom Brodu ne može zaustaviti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Sojic

    13:19 // 17. 9. 2022.

    Brzi Brode prodali ste se za vrti dece davam iznad dece prolaze radio aktvni kablovi

    • Pantić

      19:02 // 17. 9. 2022.

      Srecko.... Čitaš li ti ovo što napišeš? Verujem da i ti ne razumeš tekst, a pravopis, malo je reći, katastrofa.

  • Smuk II

    17:16 // 16. 9. 2022.

    Svi gledaju "kakó mečka igra pred čičinu portu" i pišu!Kad mečka zaigra pred nji'nu - lele majke!Ma, svima vam je ubavo,osim ne valja kad vi nije ubavo!Sve poskupelo - dobro je-može i gore da bude!Uzo'mo po 180€ na grbinice -super,šećer nema - dobro je će dojde,neće ima grejanje,dobro je-prolet je blizu,benzin poskupeo av,av će mu obori cenu,drva poskupela-će sečemo u tudju parcelu!Ugušimo se...

  • Prike

    10:23 // 16. 9. 2022.

    U tenis izgubismo od Spanci, Noletu ne daju da igra, vaterpolo se obrukasmo, kosarkasi u*rase motku, Zvezda i Partizan ocajni, Radnicki nam se srozao...

    AL BRZOBRODJANI POBEDJUJUUUUU!!!!!!!

    TAKO JE BREEEEE!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: