Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 9. 10. 2022.

| Društvo

Novi protest u Brzom Brodu, građani tvrde da su na meti politizacije

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
06protest brzi brod2
6.protesti u Brzom Brodu; foto: JV/T. T.

Više stotina građana ponovo je iskazalo svoje nezadovoljstvo zbog planirane izgradnje nadzemnih dalekovoda u Brzom Brodu, gde je tokom noći osvanulo nekoliko kompromitujućih grafita, koji su po rečima organizatora, pokušaj politizacije skupa. Organizatori tvrde i da su na udaru botova, zbog kojih su mnogi članovi njihove Viber grupe blokirani, ali ističu da to neće sprečiti dalju organizaciju protesta i blokada Bulevara cara Konstantina.

Građani su se i ove nedelje okupili u centru naselja, odakle su krenuli ka Bulevaru cara Konstantina koji su blokirali na jedan sat. 06protest brzi brod3 Ne odustaju od protesta; foto: JV/T. T.
Kao i do sada u prvim redovima bila su deca koja su nosila tramsparente, dok je kolonu predvodila maketa guske sa natpisom "Mi nismo guske".

Jedan od organizatora rekao je da su stanovnici tog naselja sve više na udaru onih koji se protive protestima i koji žele da politizuju nameru meštana. Svoju sumnju opravdavaju i grafitima koji su osvanuli tokom noći sa porukama "Prvo glasate, pa protestvujete" i "Stop krađi Vučićevih botova". 06protest brzi brod4 Grafiti ispisani tokom noći; foto: JV/Privatna arhiva

Noćas oko pola 4 ispisali su političke poruke, kao da smo neka politička organizacija koja se bori za vlast, a ima nas ovde iz svih stranaka i oni koji su potpuno apolitični i koji samo gledaju svoje naselje, svoju decu, školu i tako dalje - rekao je jedan od okupljenih.

Kažu i da je u poslednjih par dana blokirano više desetina članova Viber grupe preko koje komuniciraju i gde se informišu o protestima i daljoj organizaciji. 06protest brzi brod Naknadno će saopštiti datum novog protesta; foto: JV/T. T.

Političke partije to vole da rade i imaju svoje plaćene botove. Pre neki dan je blokirano preko 50 ljudi na Viberu, a tu ima i onih koji nemaju nikakve veze sa protestom već samo prate dešavanja. Prijavljeno je da se neprimeren sadržaj objavljuje u grupi i da pozivamo na nasilje - tvrde organizatori.

Ipak, kažu da ih to neće sprečiti i da će nastaviti sa organizacijom daljih okupljanja, a datum narednog protesta će naknadno saopštiti.

Podsetimo, prvi protest je bio 11. septembra, kada se okupilo oko 2.000 građana i od tada se blokade puta organizuju svake nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    20:09 // 17. 10. 2022.

    Da pojasnimo nekima, dalekovod preko 35KV se vode van naselja. Ovde je primena sile da se zaštiti tajkunski interes preko leđa i zdravlja građana.

  • Marina

    09:47 // 11. 10. 2022.

    Спорни део далековода, је проблем свих нас Нишлија и околине, а не само Брзог Брода. Ако је зрачење у питању нисмо ни ми који не живимо у ББ заштићени. Ако је далековод безбедан, зашто није целом дужином надземан, било би јефтиније за државу. Дакле, ипак има нечега, што није добро, зато треба сви да се солидаришемо и подржимо протесте, а не да одмах у свему видимо политику и партијску припадност.

  • Torpedo

    19:51 // 10. 10. 2022.

    Nemam nista protiv protesta ali je glupo sto protestvujete u krugu od kilometar ! Ispred kabineta Sotirovske odite ili u Vojvode Misica ! Normalno, ako zelite i smete, zbog politicke pripadnosti, ovo vam je buna u leru .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: