Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:05, 22. 7. 2022.

| Društvo

Novi protest u Vojvode Putnika - građani nezadovoljni odgovorom gradonačelnice, traže sastanak

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Vojvode Putnika
Poručuju da neće odustati od zahteva; foto: T. R.

Stanovnici Ulice Vojvode Putnika u Nišu opet su protestovali jer traže nastavak radova na rekonstrukciji i pročitali su odgovor gradonačelnice Dragane Sotirovski na njihovu peticiju. Ona poručuje da će se u ponedeljak znati kada će početi izmeštanje trafo-stanice, zbog kojeg su radovi i stali. Nezadovoljni odgovorom, tražiće sastanak sa njom, a do tada protesta neće biti.

vojvode putnika protest 3 Nezadovoljni odgovorom gradonačelnice; foto: T. R.Radnika u ulici i dalje nema, mašine ne rade, a vozila prolaze i dižu veliku prašinu. Zato su se žitelji danas ponovo okupili i poručili da neće odustati od svojih zahteva, koje su peticijom predočili i nadležnima. Glavni je da se nastave radovi.

Da bar mašine dižu prašinu, bilo bi u redu. Znali bismo da nešto rade. Ovako, ne nazire se kraj. Osobe sa invaliditetom, majke s kolicima, stariji - niko ne može normalno da se kreće. Ovima što drže radnje posao stoji, a porez plaćaju - žali se Nišlijka.

Nekoliko sati pre protesta gradonačelnica je odgovorila na njihovu peticiju. Kaže da će u ponedeljak biti poznato kada počinje izmeštanje trafo-stanice i kablova, a da će asfaltiranje biti nastavljeno kad se izmeštanje završi.

Elaborati za “Novi Niš” i Grad Niš su završeni i predstoji izdavanje građevinske dozvole za buduću trafo-stanicu. O tome ćemo vas blagovremeno obavestiti. Najvažnije je da su sredstva u budžetu za obavezu Grada opredeljena, kao i da je investitor “Novog Niša” takođe obezbedio sredstva za svoju ugovorenu obavezu - navodi Sotirovski.

Tvrdi i da nema prekida u snabdevanju strujom, kao i da je sa vodom bilo problema povremeno zbog havarija i radova, ali da ih sada nema.

Iz Naisuss-a obaveštavaju da je osim povremenih havarija, kao i u ostalim delovima grada, bilo problema u snabdevanju vodom samo dok je naizmenično pet ulica priključivano sa stare na novu vodovodnu mrežu, s obzirom na to da su radovi podrazumevali i kompletnu zamenu postojeće vodovodne mreže. Ti radovi su završeni i svi potrošači priključeni - kaže gradonačelnica.

vojvode putnika protest 2 Sastavili spisak stanara koji će tražiti sastanak; foto: T. R.Dodaje da je gradilište sada obezbeđeno po propisima, da je obeležen put za pešake, kao i da je obezbeđen pristup kućama i lokalima tamo gde radovi dozvoljavaju. Međutim, stanari ne misle tako.

Ako su ove pokidane trake ono što obezbeđuje gradilište, onda je obezbeđeno. Šahte otvorene, rupe svuda, sve je, samo ne bezbedno i obezbeđeno - ističe meštanin.

Sotirovski stanovnicima poručuje i da odluče i izjasne se da li žele da ulica bude otvorena ili zatvorena za saobraćaj dok traju radovi jer je, kako navodi, najpre bila zatvorena, pa onda otvorena zbog inicijative stanara, kako bi tu mogla da prolaze dostavna vozila i hitna pomoć.

Tvrdi i da građani pre protesta nisu tražili razgovor sa gradskim rukovodstvom i obavestili ih o svojim namerama. U odgovoru na peticiju im poručuje i da su vrata Gradske kuće otvorena za njih.

Vojvode Putnika Stanovnici tvrde da je gradilište i dalje neobezbeđeno; foto: T. R.Nezadovoljni odgovorima gradonačelnice, stanovnici su na protestu sastavili spisak ljudi iz ulice koji će i otići na sastanak sa njom, ali i sa predstavnicima Direkcije za izgradnju, Elektrodistribucije i svih koji su uključeni. Tražiće, kažu, konkretnije odgovore i rokove.

Kažu da će u zavisnosti od ishoda tog sastanka odlučiti da li će ponovo protestovati, da li će blokirati neku drugu ulicu ili se više neće okupljati.

Podsetimo, ta ulica zatvorena je za saobraćaj od 30. maja, a prvi rok za završetak radova koji se pominjao bio je dva meseca. Međutim, zastoj traje već nedeljama, a građani su protestovali već nekoliko puta.


I dalje sporna građevinska tabla

vojvode putnika protest 4 Građevinska tabla sporna; foto: T. R.Jedan od zahteva žitelja je i da se postavi građevinska tabla sa svim informacijama o samim radovima. Sotirovski ističe da je ona bila postavljena na početku, ali da su je nepoznate osobe dva puta uklanjale i da je policija obaveštena o tome.

Građevinska tabla je na početku radova, a po dobijanju neophodne dokumentacije, postavljena na gradilištu kako bi se javnost informisala u vezi sa svim detaljima važnim za radove. Do sada je dva puta postavljana i dva puta uklanjana od strane NN lica, o čemu je PU Niš blagovremeno obaveštena. Narednih dana biće postavljena po treći put. Napominjemo da svaki put pravljenje table sa neohodnim informacijama iziskuje i vreme i neplanirani trošak - saopštava gradonačelnica.

Iz niške Policijske uprave juče su Južnim vestima rekli da u junu i julu ove godine nije bilo prijava da je u Vojvode Putnika neko krao table, niti bilo kakve saobraćajne znakove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djole

    17:35 // 23. 7. 2022.

    Necemo sastanak, nego ostavku .

  • Jonca

    13:39 // 23. 7. 2022.

    @Dragoljub J,na zalost nemaju oni tu svest da razumeju to,a narocito ovi nasi sa sela.Pored ovih nasih lokalnih koje si nabrojao,glasali su jos i za ono od Brnabica,tetkino tetince Vulina,eksperta za energetski sistem a narocito za rostilj Grcica,Zorku koridorku,dozivotnog politicara sa 5posto glasova Dacica,Sapica koji je potopljen,za lekare koji ne lece nego se bave politikom...

  • Dragoljub J.

    12:39 // 23. 7. 2022.

    Poštovani građani GO Palilula sa fokusom na Bubanj dolinu: kako ste zaokružili, tako su vas i zadužili. Bili ste uvereni da glasate za Vučića, a glasali ste za: braću Međarce, Sotirovsku, Džunića, Gusku, Ćurku, Kokošku ... Uživajte na 40 u hladu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: