Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 26. 6. 2020.

| Društvo

Novi protest u nedelju u Panteleju, stanovnici očekuju gradonačelnika

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
protest Pantelej
Novo protestno okupljanje u Panteleju u nedelju; foto: JV/Matija Gačić

Treći vikend zaredom stanovnici Panteleja najavljuju protest, a kažu da ove nedelje 28. juna neće biti šetnje, već planiraju okupljanje i druženje u naselju kako bi informisati susede o mogućim rešenjima. Očekuju i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da dođe i javno kaže da će naselje biti uređeno.

Protestnim šetnjama Pantelejom stanovnici su podsetili nadležne na problem koji traje skoro 10 godina - neuređeno naselje, bez ulica i zelenila.

Ne odustaju ni ovog vikenda, a okupljanje u Gornjomatejevačkoj najavljuju za nedelju od 19 sati.

Ne idemo u šetnju, nego planiramo ovde u naselju gde je jedan širi prostor, da se okupimo, delimo flajere, organizovaćemo i muzičku grupu jednu, biće jedno protestno druženje, da im kažemo šta dalje planiramo i da se okupimo. Biće i transparenti, znači neka vrsta protesta, ali bez šetnje - kaže upravnik zgrada Milorad Mikuljanac.

Kaže da je posle dva održana protesta bilo reakcija nadležnih. Još aktuelni gradonačelnik Darko Bulatović je obećao rešenje, kaže Mikuljanac, ali samo usmeno, te zato nastavljaju okupljanja, a očekuju i da dođe i javno obeća stanovnicima Panteleja uređeno naselje.

Gradonačelnik je želeo da razgovara sa nama, ali nije hteo pre izbora, da ne ispadne da nam zbog toga obećava, ali je obećao da će da nam pomogne. Zvali su kad su prošli izbori i usmeno nam je rečeno da očekujemo da će problem biti rešen. Najverovatnije će on i njegov pomoćnik doći ovde u nedelju, očekujemo to. Mi svakako ne odustajemo, jer oni moraju da izađu pred građane i javno kažu da će to biti rešeno, tek tada možemo da budemo sigurni, ali dok to javno ne kažu mi proteste nastavljamo - dodaje upravnik.

Rešenje koje predlažu, a na koje je, kažu, pristao i investitor koji planira da gradi u njihovom naselju, jeste da on ustupi zemljište Gradu kako bi naselje konačno moglo da se ozeleni i uredi, a da zauzvrat dobije neku drugu lokaciju za izgradnju stanova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Javasluk

    22:56 // 28. 6. 2020.

    Dokle vise izgradnja zgrada bez okolisa bez zakonskog razmaka izmedju dveju zgrada bez parking mesta za stanare itd.

  • MrkaKapa

    12:00 // 28. 6. 2020.

    Pantalej je nekada bio LatinoDurlan, sada je ljanase ! ;)

  • Naissus

    18:47 // 27. 6. 2020.

    Ako se uopste i pojavi, naravno da ce da kaze da ce sve biti zavrseno, recice i tacan datum. Znamo svi sta to konkretno znaci - rok + 6 meseci iza toga minimum

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: