Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:53, 11. 8. 2021.

| Društvo

Novi reflektori na igralištu na Bulevaru Nemanjića svetleli samo tri dana

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
sportski teren bulevar nemanjića
Sportski teren opet u mraku; foto: M. G.

Samo tri dana nakon što su iz JKP Parking servisa na sportskom terenu na Bulevaru Nemanjića u Nišu postavili reflektore i time se i pohvalili na svom zvaničnom sajtu, ovo igralište je opet ostalo u mraku. Dok nekim stanovnicima ovog dela grada smeta što je uveče dosta mračno, drugima je smetalo što reflektori rade cele noći, a objašnjenja zašto sada ne rade nema iz Parking servisa.

Kako bi na terenu na Bulevaru, iza “TC Zona 3”, mladi koji vole sport mogli njime da se bave i uveče, 30. jula ovde je postavljeno osam reflektora. Tako su tada na sajtu naveli iz niškog Parking servisa.

Da je teren bio lepo osvetljen piše jedna Nišlijka, ali kaže da je tamo sada opet mrkli mrak jer je osvetljenje radilo svega tri večeri.

Kamenje je svuda, dvoje dece je povređeno poslednjih dana. Iz Parking servisa kažu da su se ljudi žalili i da je zbog toga isključeno svetlo. Meni je to nonsens. Što su stavljali reflektore ako će odmah kad se neko požali da isključe? Drugo, od kad ovo javno komunalno preduzeće odmah usliši želju - objašnjava stanovnica ovog dela grada.

sportski teren bulevar nemanjića Reflektori radili tri dana; foto: M. G.Dok neki građani koji žive blizu ovog terena pitaju kome da se obrate kako bi opet dobili svetlo, drugi su se još 1. avgusta, samo dva dana nakon što su reflektori bili postavljeni, žalili preko aplikacije Prijavi problem da je osvetljenje donelo noćnu galamu zbog koje ne mogu da odmore.

Nakon postavljanja celonoćnog osvetljenja na igralištu na Bulevaru Nemanjića život stanara preko 50 stanova oko igrališta postao je pakao. Buka onemogućava noćni odmor. Noć je postala dan, a psihičko stanje stanara oko terena ugroženo je - žalio se jedan stanar.

Međutim, oni koji su ukazivali na galamu uglavnom nisu tražili da se reflektori potpuno isključe, već su apelovali na nadležne da omoguće da se oni automatski gase u 22 sata.

Uz osvetljenje nije postavljena automatika koja bi gasila reflektore u 22 sata i omogućila da na posao idemo odmorni i zarađujemo. Molimo za pomoć u postavljanju automatike - pisao je čitalac preko aplikacije Prijavi problem.

Iz JKP Parking servis su u objavi o postavljenim reflektorima ranije istakli da će time biti povećana bezbednost igrača, ali i poboljšani uslovi života građana.

O tome zašto reflektori sada ne rade, da li će i kada ponovo biti uključeni iz ovog preduzeća nema odgovora do objavljivanja ovog teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Starcevic

    14:56 // 14. 8. 2021.

    Zasto da se svo neiskoristeno zemljiste ne iskoristi za izgradnju solitera i izgradnju fabrika pa cemo onda moci samo da spavamo ,radimo i doprinosimo sportu finansiranjem netalentovane dece nasih politicara koja bi izgarala u klimatizovanim halama, bazenima sa toplom vodom.......dok ostalu decu treba usmeriti ka sticanju radnih navika pa ko u 15h moze na vreo asfalt dobije Sirotanovicevu lopatu.

  • da da

    06:13 // 13. 8. 2021.

    drzi bure vidu dok majstori odu.

  • Ryu

    13:37 // 12. 8. 2021.

    Rešenje je poštovanje vremena kućnog mira, posle 22h uveče, i pozornik policajac da to nadgleda. Ja se sećam 90.tih da su nas pozornici terali u 10 uveče sa tih okućnica oko zgrada na kej ili u park. Medjutim ukinuli pozornike 2001. A ujedno roditelji ukinuli časove opšteg vaspitanja deci - nemirno dete van kuće znači mir u kući. A drugome lom ispod prozora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: