Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 29. 5. 2012.

Novi rentgen za prokupačku bolnicu

montaza prokuplje

Stručnjaci iz Kine došli su u prokupačku Opštu bolnicu "Dr Aleksa Savić" kako bi namontirali novi digitalni rentgen.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • rendgen

    11:31 // 29. 5. 2012.

    Nije rentgen nego rendgen

  • Mile lajpur

    12:47 // 29. 5. 2012.

    A kada se nedaj boze pokvari aparat jel ce opet da dolaze Kinezi da ga popravljaju i ko ce to da plati,jer ako je tako kostace taj aparat kao svetog petra kajgana?Jedan predlog da se rasklopljeni aparat pokloni Dz u Prokuplju posto je prilikom deobe Kralj Dragan rasformirao Radiologiju u Dz i sada su ljudi upucivani u Zitoradju,Balce i Kursumliju kada nije radio RTG u bolnici.Lep pozdrav!

  • dr Jović

    08:24 // 30. 5. 2012.

    Za Vašu informaciju, Dom zdravlja Prokuplje ima aparat za rendgen, ali ta usluga ne pripada primarnoj zdravstvenoj zaštiti i to je odluka Instituta za javno zdravlje Niš. Naravno, da bi bilo lakše kada bi i taj aparat gore radio, bila bi manja gužva i opterećenost. Medjutim, rukovodstvo D.Z. nešto i nije motivisano da pokrene stvar sa mrtve tačke i uputi zahtev Institutu za eventualnu korekciju, tj. dozvolu za rad. Ne znam da li je potrebno da pomenem i činjenicu da Dom zdravlja nema lekare radiologe? Tako da bi i to moralo da reše, jer u suprotnom nema ko da tumači snimke. Što se tiče ovog kineskog aparata za bolnicu, to je donacija Ministarstva zdravlja a preko Vlade republike Kine. Ne brinite za kvarove, aparat je nov a i ako se pokvari jednog dana, problem je na Ministarstvu da ga reši bez nadoknade. Pozdrav i Vama.

    • Mile lajpur

      21:58 // 30. 5. 2012.

      KOliko se ja secam svi lekari na fakultetu imaju radiologiju i mogu da pregledaju snimak(Pneumoftiziolozi,ortoedi,hirurzi,neurolozi,urgentasi,specijalisti opste prakse,doktori medicine..)skoro svi citaju snimke ali ako nesto nije jasno snimak se salje na citanje i koliko se ja secam prilikom slanja na RTG morate da napisete da li zelite i citanje snimka.Lep pozdrav!

  • dr Jović

    07:37 // 31. 5. 2012.

    Mile, dozvolite mi da Vas ispravim još jednom.
    Rendgen snimak bez tumačenja specijaliste radiologije je gotovo bezvredan.
    Specijalisti koje ste nabrojali mogu samo orjentaciono da se izjasne o načinjenoj grafiji, ali konačnu dijagnozu nisu kompententni da napišu. Praktično, ovo znači da bi mogli eventualno da napišu izveštaj i mišljenje kada je neko hitno stanje u pitanju (povreda), ali opet završnu reč mora dati radiolog. Isto važi i za pneumoftiziologe: Mogu da imaju svoje mišljenje na osnovu snimka, ali uz verifikaciju dijagnoze radiologa itd.
    Iskreno se nadam da će rukovodstvo Doma zdravlja načiniti taj korak i početi da razmišlja o eventualnim specijalizacijama iz radiologije uz naravno predhodnu saglasnost Instituta i Ministarstva da obavljaju ovu delatnost, koja im za sada nije odobrena. Mišljenja sam da su aparati najmanji problem u ovom slučaju.
    Nadam se da sam pomogao.

    • Mile lajpur

      06:53 // 1. 6. 2012.

      Dr Jovicu vas treba postaviti za predsednika Srpskog lekarskog drustva produznica Prokuplje!Lep pozdrav!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: