Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 7. 9. 2012.

| Društvo

Novi rok za Aqua park

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-akva-park1.jpg

Predstavnici italijanskog konzorcijuma "Italnis" potpisali su sa Gradom novi ugovor o isplati komunalnih taksi za izgradnju aqua parka kod Niške Banje i imaju rok od 15 dana da uplate neophodan novac, tvrdi gradonačelnik Niša.

“Italnis” je do sada tražio odlaganje potpisivanja ugovora pre nešto više od mesec dana. Tada je načelno dogovoreno da se unesu određeni predlozi izmene ugovora koji bi investitor trebalo da prihvati kako bi dobio odlaganje od 32 dana.

Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, investitor predloge nije prihvatio.

- Investitor je odbio da potpiše pripremljeni ugovor, ali je zato potpisao ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada i sada su dobili 15 dana roka da uplate novčana sredstva. To je 21. ili 22. septembar – rekao je Perišić.

Podsetimo, ugovor za “Italnis”-om potpisan je decembra 2010. godine i od tada do danas na tom prostoru nije izgrađeno ništa, a prema rečima gradonačelnika investitor je gradu uplatio oko milion dinara.

Sednica gradske Skupštine zakazana je za 11. septembar, a kako je najavio predsednik Skupštine Mile Ilić, jedna od tačaka biće i Lozni Kalem.

- Bilo je različitih manipulacija u javnosti da Skupština nije na vreme odlučivala po tom pitanju, a ja želim da obavestim javnost da sam tek sada dobio taj predmet i odmah to stavio na dnevni red. Lično mislim da to nije bila prepreka investitoru, ali za nedelju dana će i taj problem biti rešen – rekao je Ilić.

Kako stvari stoje ukoliko “Italnis” ispoštuje rok od 15 dana i uplati novac za zakup zemljišta na lokaciji Lozni Kalem, trebalo bi da se krene sa izgradnjom Akva-parka koji Nišlije tako dugo čekaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa Ozimic

    18:25 // 8. 9. 2012.

    Ajde? Još neko veruje u ovo?

    • Sai Baba

      22:34 // 8. 9. 2012.

      Kad se i Mile ugradio,onda definitivno verujem:)))

  • Jelica

    13:28 // 8. 9. 2012.

    Mislim da nas grad zasluzuje da ima i akva park i novu arenu kao i normalnu halu cair i siguran stadion. Nadam se da cemo kao grad konacno ovim inovacijama makar malo uspeti da povratimo izgubljeni sjaj

    • Nebojsa Ozimic

      10:18 // 10. 9. 2012.

      Mislim da ovde nije reč o zaslugama već o objektivnim okolnostima koje Nišu nimalo ne idu na ruku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: