Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:23, 4. 3. 2020.

| Društvo

Novi rok za vrtić u Brzom Brodu kraj 2020, najavljen početak gradnje 2 obdaništa u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vrtić bambi leskovac
Rokovi već probijeni, te se ne zna kada će biti 500 novih mesta u vrtićima, foto: B. S.

Više od 1.650 mališana u Nišu nema mesto u vrtiću, a nadležni najavljuju da će taj broj biti smanjen izgradnjom tri nova objekta koja će moći da prime oko 500 dece. Međutim, rokovi su već probijeni - vrtić u Brzom Brodu i dalje se gradi i novi rok za završetak je kraj godine, u naselju 9. maj bi radovi tek trebalo da počnu ovog meseca, a na Ledenoj steni kada bude spremna sva dokumentacija.

Rekonstrukcija prizemlja i dogradnja stare OŠ "Dr Zoran Đinđić" u Brzom Brodu, koja će postati obdanište, počela je još krajem 2018. godine. Najave gradske vlasti bile su da će novi vrtić primiti mališane prošle godine, ali radovi i dalje traju. bulatovic Gradonačelnik obišao radove, rok pomeren za kraj ove godine; foto: ni.rs

Gradonačelnik je danas obišao radove na izgradnji novog vrtića u Brzom brodu, koji se podiže na mestu nekadašnje osnovne škole i gde će, kada bude završen, biti mesta za još oko 120 mališana - pišu na gradskom sajtu.

Novi rok da mališani dobiju novi vrtić je kraj ove godine, a direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić kaže da tada neće biti dece u Brzom Brodu bez mesta u obdaništu.

Na još dve lokacije u Nišu je u planu izgradnja i time bi na listi čekanja bilo još manje dece, ali radovi još nisu ni počeli.

Gradonačelnik Darko Bulatović najavio je da će ovog meseca početi izgradnja vrtića u naselju 9. maj, na prostoru stare škole, a poslednjih 25 godine kuće izbegličke porodice. Ranije najave nadležnih su bile da će u njemu biti mesta za oko 100 dece, a ni u ovom slučaju rokovi nisu ispoštovani, jer je plan bio da se prošle godine završe grubi radovi, a ove kompletno uređenje.

Vrtić U njima će biti mesta za oko 500 mališana; Ilustracija; Foto: B. A. Iako se kasni sa izgradnjom dva vrtića najavljen je i treći - u dvorištu Specijalne škole "Bubanj". Bulatović kaže da je u pripremi tehnička dokumentacija, a trebalo bi da u njemu bude najviše mesta, za 270 mališana, ali su rokovi nepoznati.

Ukupno bi u ova tri objekta trebalo da bude mesta za oko 500 dece, ali zbog nepoštovanja rokova nije sigurno kada će deca krenuti u nove vrtiće.

Lista čekanja za upis u neki od niških vrtića smanjena je samo u prethodne dve godine za oko 40 odsto, tako da sada za prijem u Predškolsku ustanovu Pčelica čeka nešto više od 1.650 mališana - piše na gradskom sajtu.

Bulatović kaže da manje dece čeka na upis u vrtić od kada je preuzeto obdanište Fabrike duvana, izgrađen prostor za mališane u Medoševcu i kada su počele subvencije za privatne vrtiće.

Podsetimo, izgradnja vrtića bila je jedna od tema novogodišnje čestitke gradonačelnika Bulatovića, koji je tada napisao da je Grad Niš 2019. godine izgradio 6 privatnih i 2 državna, a nakon pitanja novinara Južnih vesti taj deo je promenjen kako bi bio istinit, jer nijedan vrtić prošle godine nije izgrađen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ne li ti reko

    11:31 // 4. 3. 2020.

    Ozbiljne su to investicije i građevine, ne može to bez 10-tak godina gradnje, dva do tri izborna ciklusa...Za to vreme će u Nišu da izgrade nekoliko stambeno-poslovnih centara, polovnih garaža, organizovaće nekoliko vojno-milicajskih parada sa rušenjem ulica i sokaka. Za decu ima vremena, neka o njima misle Nemci, Šveđani, Kanađani, ne može ovde o svemu da se vodi briga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: