Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 7. 2. 2020.

| Društvo

Novi rok za završetak ulice u Babušnici, višak radova ponovo plaćaju građani

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Samo jedna građevinska mašina
Samo jedna građevinska mašina; foto: Lj. F.

Više od godinu i po dana žitelji Ulice Borisava Stefanovića u Babušnici hodaju po raskopanoj ulici, a nakon nekoliko probijenih rokova za njen završetak, u lokalnoj samoupravi postavili su novi - 1. mart.

Površno odrađen projekat koji je "nasleđen", promena nadzornog organa i izmena građevinske dozvole, samo su neki od razloga kojim su se pravdali iz Opštine Babušnica zbog čega građani ove babušničke ulice i dalje ne mogu automobilima da dođu do svojih garaža i zbog čega ulica liči kao da je sa radovima upravo krenulo, a ne jula 2018. godine.

Sada imaju novi rok koji ističe za manje od 4 nedelja, a koji je dogovoren na sastanku na kojem su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva privrede koji su investitori i stručnog nadzora, projektanta i izvođača radova.

U odgovoru na odborničko pitanje kada će biti završena sporna ulica, a u koji je novinar Južnih vesti imao uvid, iz Opštinske uprave kažu da je drugim aneksom ugovora, koji je potpisan 4. decembra, predviđeno ponovno izvođenje viška radova.

U toku je procedura potpisivanja ugovora za izvođenje nepredviđenih radova od strane Ministarstva privrede. Rok za izvođenje radova je 24 kalendarska dana, računajući od dana uvođenja u posao - stoji u odgovoru.

Sastanak svih strana u projektu održan je 16. januara u zgradi Opštine Babušnica, a 4 dana kasnije izvođač radova, leskovačka firma Sistem SNL graditelj, je obavestila Opštinu Babušnica da je nastavilo sa radovima.

Ipak, stanje na terenu opisuje drugačiju situaciju - jedna građevinska mašina i bez ijednog radnika. ulica Da li će i najnoviji rok biti probijen?; foto: Lj. F.

Zaključak je da se odmah nakon poboljšanja vremenskih uslova nastavi sa izvođenjem radova. Obećanje, u skladu sa vremenskim uslovima, je da će radovi biti završeni najkasnije do 1. marta - kaže se u odgovoru odborniku.

Inače, firma Sistem SNL graditelj iz Leskovca poznata po kašnjenju radova, dobila je novi posao u Leskovcu, iako je gradonačelnik Goran Cvetanović rako da će biti stavljena na "crnu listu".

Ova firma počela je radove na rekonstrukciji trga u Niškoj Banji, ali je ugovor raskinut zbog nepoštovanja rokova.

Kako je definisano trojnim ugovorom između Opštine Babušnica i Ministarstva privrede, koji zajednički finansiraju radove, i izvođača radova, dodatne nepredviđene radove koji su nastali zbog greške u projektu, platiće poreski obveznici.

Prvim aneksom ugovora sa izvođačem, višak radova poreski obveznici platili su dodatnih 2,5 miliona dinara.

Vrednost radova na rekonstrukciji ulice je oko 26 miliona dinara, poslednji rok za završetak radova bio je 1. avgust.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Spic

    19:11 // 8. 2. 2020.

    Sramota,ljudi kod mene dolaze redovno da gledaju "automobile" a put katastrofa.

  • Goran

    19:55 // 7. 2. 2020.

    Grad Nis je raskinuo ugovor sa ovom firmom, Mesko nije hteo, cak su mu i novi posao dodelili, sada ja Babisnica na potezu! Drzi se Neso prevaro! Nemoze ti niko nosta, boljeg nosu ni zasluzili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: