Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 4. 9. 2019.

| Društvo

Novi rok za završetak ulice u centru Pirota

Autor:Ljubomir FilipovIzvor: Južne vesti
Novi rok za završetak
Novi rok za završetak; foto: Lj. F.

Radovi u Ulici Branka Radičevića biće gotovi najkasnije za 2 nedelje, kaže direktor Direkcije za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta Slaviša Svilarov, a građani više neće morati da ostavljaju svoje automobile na nezavršenoj ulici i parkingu.

Nakon što je Toplana završila svoje radove na ulici u samom centru grada krajem prošle nedelje, radovi su nastavljeni, a izvođač radova je opet na terenu.

Radi se na izgradnji stepenica i podpornih zidova, završiće se najkasnije za 2 nedelje. Ostao je deo oko pešačke zone i da se asfaltira ulica. Kad smo radili takvu ulicu u centru grada moralo je da se sve instalacije zamene, huidrantska mreža, vodovodna mreža je promenjena, toplana je menjala cevi, investicija je kompleksna i zbog toga su radovi potrajali - kaže Svilarov.

Po njemu građevinska sezona dobro odmiče, a do njenog završetka ostaju još nekoliko krupnijih investicija. Građani čekali 5 meseca na završetak ulice Građani čekali 5 meseca na završetak ulice; foto: Lj. F.

Ostaje Berilovački put, glavna ulica u selu Krupac i asfaltiranje dela puta u Poljskoj Ržani od većih projekata - kaže direktor.

U toku su radovi na više ulica u gradu, biciklisti će svoju stazu uskoro dobiti u Ulici Vuka Pantelića, gde se rade i trotoari, Ulica Milivoja Manića radi se po segmentima, a asfaltiraće se i Vidovdansa i Sremska ulica, gde je Vodovod zamenio cevi.

Podsetimo, uređenje Ulice Branka Radičevića počelo je sredinom maja, a to je samo prva faza radova u samom centru grada, dok će se u narednim fazama srediti se i deo ispred Doma kulture i prostor između Crvenog i Belog trga. Prvobitan rok za završetak radova bio je 15. avgust, ali je on pomeren zbog problema koje je Toplana imala sa svojim radovima na menjanju toplovoda.

Izvođač radova je preduzeće MDS iz Pirota, vrednost radova je skoro 11 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: