Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 6. 5. 2021.

| Društvo

Novi rok za završetak vrtića u Brzom Brodu kraj juna, a u Novom Selu kraj izgradnje planiran za oktobar

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
vrtić
Vrtić u Novom Selu; foto: A. V.

Iako je krajem prošle godine Niš trebalo da dobije dva nova vrtića, rokovi su produženi, te sada iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj navode da je novi rok za završetak vrtića u naselju Brzi Brod kraj sledećeg meseca. Dinamika izgradnje drugog vrtića u Novom selu biće usporena, jer, kako navode, rešavaju probleme oko tehničke dokumentacije, pa bi izgradnja te ustanove konačno trebalo da bude gotova do kraja leta ili oktobra ove godine.

Još krajem 2018. godine počeo je da se gradi vrtić u Brzom Brodu pored Osnovne škole "Dr Zoran Đinđić", a prvobitni rok je bio kraj 2019. godine. Ni skoro tri godine kasnije, mališani još nisu dobili prostor za druženje i igru, a kako najavljuje direktor KLERP-a Dušan Radivojević, radovi bi trebalo da budu gotovi uskoro. Vrednost te investicije je, dodao je, 39 miliona dinara i prostire se na oko 883 kvadrata, te će biti dostupan za 120 dece. vrtić Nadležni obišli radove i precizirali nove rokove; foto: A. V.

Radovi teku po dogovorenoj dinamici, očekuje se krajem juna i završetak radova kako bi nakon toga usledilo i parterno uređivanje samog dvorišta škola i vrtića. Pomenuću da kroz ovaj projekat rešavamo i problem grejanja koji ima Osnovna škola "Dr Zoran Đinđić" u Brzom Brodu, tako da će još jedna kotlarnica na neadekvatan energent biti isključena, tako što ćemo sam vrtić i školu priključiti na gasovodnu mrežu - rekao je Radivojević.

Izgradnja vrtića u Novom Selu, počela je prošle godine i to tri dana pred izbore, a Radivojević ističe da ove godine očekuje kraj radova.

Rešavamo pojedine probleme koje imamo kroz tehničku dokumentaciju oko nekih nepredviđenih radova, tako da će tu dinamika biti blago pomerena, očekuje se da krajem leta, eventualno do oktobra imamo završen vrtić i u ovom naselju - naveo je on.

Dodao je da je vrednost radova blizu 49 miliona dinara sa oko 730 kvadrata, a vrtić će moći da primi 130 dece.

vrtić Ovako je izgledao vrtić u Brzom Brodu pre tri meseca; foto: Vanja Keser Zadovoljstvo što posle 20 godina na teritoriji Opštine Palilula "niče" prvi vrtić izrazio je i predsednik Bratislav Vučković, te očekuje nova ulaganja za obrazovne ustanove na prostoru te opštine.

Uh, moram tako da počnem. Podsetiću vas da smo pre jedno 12 godina, 14 godina, da je poslednja rekonstrukcija bila vrtića "Lane" u Rasadniku na teritoriji Palilule i ovo je prvi vrtić koji se gradi u poslednjih 20 godina na teritoriji Palilule, što je svakako preko potrebno - istakao je on.

Radove na izgradnji dva vrtića obišla je i gradonačelnica Dragana Sotirovski i tom prilikom istakla da sada oko 630 mališana čeka svoje mesto u vrtićima. Dodala je da će pored ta dva, buduća odeljenja biti otvorena u školi u Sićevu i u Osnovnoj školi "Njegoš", kao i da je u planu gradnja vrtića u Panteleju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan

    22:34 // 7. 5. 2021.

    Lepo rece ovaj u komentaru: Njih ne zanima nista sto je zapadno od centra.
    I mogu da kazem da je 101 % u pravu.

  • Mama

    21:43 // 7. 5. 2021.

    E bas ga nisam glasala i bas sam protiv njih. Ne interesuje me politika, samo zelim da i na Ledenoj Steni ima bar nesto za normalan zivot.

  • tuga

    22:59 // 6. 5. 2021.

    Ledena stena je ranč prokletih ako se sećate stare dobre serije.Ljudi i nama treba market,park,mobilijari,ulice vrtić,i što šta još.Pa pomozite narodu

    • Milovan

      09:04 // 7. 5. 2021.

      De, de, de...Nemojte da ste nezahvalni.Imate ambulantu, Ideu, markete, skolu.Autobuska linija ide kroz Minovo naselje.Mnoga naselja to nemaju.Do pre neku godinu je bio put sa jednom trakom, izgleda da ste zaboravili.Ne znam sta biste jos?Heliodrom?

    • Razbubriga

      19:16 // 7. 5. 2021.

      Pa,koj vas cukao u glavu da glasate za sektu i njihovog odbornika ? Mnogo ga zabole za vas !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: