Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 24. 4. 2023.

| Društvo

Novi rokovi za završetak radova na putu Merošina - Prokuplje i Beloljin - Rudare

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
put
Rok probijen, radovi nisu završeni; Foto: Lj. M.

Rok za završetak radova na državnom putu koji povezuje Nišavski i Toplički okrug od Merošine do Prokuplja je prošao, a put u dužini od 11,5 kilometara ni posle godinu i više dana još nije završen. Rekonstrukciju ovog puta je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić još 2021. godine, a u Putevima Srbije kašnjenje izvođača pravdaju dodatnim zahtevima lokalne zajednice i vremenskim uslovima, pa je novi rok da se ta deonica završi pomeren za jun. Slična situacija je i sa radovima od Beloljina do Rudara, ali je na toj deonici novi rok za kraj radova avgust ove godine.

Iako vozači negoduju i smatraju da radovi predugo traju i da se poslednjih godinu i više dana ponekad put od nešto više od 11 kilometara od Prokuplja do Merošine oduži i na sat vremena vožnje zbog semafora i kolona koje se prave, u Putevima Srbije kažu da zbog dodatnih zahteva lokalne zajednice koji se odnose na izgradnju osvetljenja u zoni škole, autobuskih stajališta i dodatnih pešačkih staza radovi još nisu okončani i to najvećim delom kod sela Jugbogdanovac. put Još uvek se radi kod sela Jugbogdanovac, rok do juna ove godine; Foto: Lj. M.

Ugovoreni rok za izvođenje radova na pojačanom održavanju državnog puta IB reda broj 35, deonice Merošina - Prokuplje dužine 11,503 km, kao i put Beloljin - Kuršumlija - Rudare, dužine 24,256 km je 548 dana od datuma potpisivanja ugovora. Ni na jednoj deonici nisu završeni radovi, pa su novi rokovi, jun za put od Merošine do Prokuplja i avgust na deonici od Beloljina do Rudara - kažu u JP Putevi Srbije.

Osim što radovi na tim deonicama nisu završeni u predviđenom roku, meštani Nove Božurne se žale i da im je novim putem onemogućen ulaz do svojih kuća i njiva, pa će taj deo morati dodatno da se popravi. put Deo puta još uvek nije završen; Foto: Lj. M.

Tokom izvođenja radova u naselju Nova Božurna kao i u ostalim naseljima primljene su žalbe građana i privrednih subjekata koji se odnose na uređenje prilaza privatnim parcelama, a koje se tiču prvenstveno zahteva za upuštanje ivičnjaka. Sve žalbe su pozitivno rešene i svima je omogućen adekvatan pristup parcelama - tvrde u Putevima Srbije.

U slučaju neopravdanog kašnjenja Izvođača radova Ugovorom je predviđena mogućnost primene penala, ali za sada u Putevima Srbije, koji su naručilac posla, o tome ne razmišljaju. tabla Tabla koja je postavljena oktobra 2021. godine; Foto: čitalac

Zbog dodatnih zahteva lokalne zajednice dostavljanih putem uspostavljenog žalbenog mehanizma koje su rešavane na terenu, između ostalog i uređenja prilaza vlasnicima privatnih parcela, kao i vremenskih uslova u kojima nije bilo moguće izvoditi pojedine pozicije radova, došlo je do pomeranja roka za završetak radova - pojašnjavaju u Putevima Srbije.

Inače, u startu su radovi na rekonstrukciji državnog puta Merošina - Prokuplje započeti sa kašnjenjem od nekoliko meseci, iako je 2021. godine predsednik Srbije tvrdio da će biti završeni do maja 2022.

U dužem periodu vozači su se žalili da je saobraćaj usporen na gotovo čitavoj deonici, radovi su započeti na više lokacija, ni jedna se nije završavala pa se iz dana u dan stvarala sve veća gužva na putu.


Kasne radovi i od Beloljina do Rudara

I na deonici Beloljin - Kuršumlija - Rudare još nisu završeni svi radovi, a trenutne aktivnosti izvođača Srbijaautoput su vezane za izradu habajućeg sloja na deonici Kuršumlija – Rudare, izradu rigola, uređenje bankina, pločastih propusta, kegli mostova i na postavljanju saobraćajne signalizacije i opreme. put Put i dalje nebezbedan za vozače; Foto: Lj. M.

Zbog nepredviđenih podzemnih uslova sa kojima se u toku izvođenja radova izvođač susreo, dodatnih zahteva lokalne zajednice kao i vremenskih uslova u kojima nije bilo moguće izvoditi pojedine pozicije radova, došlo je do pomeranja roka za završetak, koji se očekuje u avgustu ove godine - tvrde u Putevima Srbije

I na toj deonici se stvaraju velike gužve i zastoj u saobraćaju, a poseban problem je tokom leta, kada ljudi sa Kosova i Metohije koriste godišnji odmor i vraćaju se iz inostranstva ka južnoj pokrajini, a to je najčešći putni pravac koji koriste.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lokalni Aboridžin

    10:37 // 26. 4. 2023.

    Svi navedeni razlozi za kašnjenje su čist bezobrazluk. Deonicu od Pepeljevca do Visoke pratim dnevno i vidim da radnika uglavnom nema, a kada ih ima, uglavnom sede. Polovina propusta se bukvalno radi 6 meseci što je nečuveno. Započinju se radovi u dužini od 50 m pa se prekidaju da bi se započeli na drugom mestu i tako redom. Neverovatna bahatost i do zla boga loša organizacija.

  • Milivoje Aleksić

    08:32 // 26. 4. 2023.

    Svakodnevno putujemo na relaciji Prokuple-Niš. Radovali smo se što će se put rekonstriuisati ali zahvaljujući izvođaču preselo nam je. Ispred Merošine postavili semafor i jednu traku- obilaznicu, napravili usko grlo a bez ikakvih problema mogli su tu postaviti 2 trake, pa makar jedna bila i neasvaltkirana. Kod Jugbogdanovca ostavili prelaz-uzvišenje, da pocepaš gume . Ivičnjake rade mesecima.Užas

  • NN

    16:54 // 24. 4. 2023.

    Sve dok nam nepismeni vode državu i gradove biće ovako.Poslovi se dobijaju preko stranke .Ćutite i trpite .U Prokuplju tri meseca šahtu nisu sredili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: