Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 9. 6. 2016.

| Društvo

Novi semafori na 4 pešačka prelaza u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
tvrđava Vanja Keser
Pešački kod Tvrđave dobija semafor, a most se zatvara za saobraćaj; foto: Vanja Keser

Na Bulevaru cara Konstantina, kod Tvrđave, kod Kalče i kod Železničke stanice u narednom periodu trebalo bi da budu postavljeni semafori, odlučio je niški Savet za bezbednost saobraćaja.

Za nabavku semafora, ali i ostale saobraćajne signalizacije biće potrošeno 15 miliona dinara iz budžeta grada, a mesta za postavljanje semafora izabrana su zbog gužvi i čestih nezgoda.

U Ulici Dimitrija Tucovića kod Železničke stanice bilo je dosta saobraćajnih nezgoda, a kod Broja 6 na Bulevaru cara Konstantina je u saobraćajnoj nezgodi stradao dečak tako da su semafori na tim mestima neophodni - kaže gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Osim toga što će biti postavljeni novi semafori, i zone škola biće bolje obeležene.

Škole “Njegoš” i “Mika Antić” u Knjaževačkoj, u Novom Selu “Desanka Maksimović” i Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović” biće dodatno obeležene svetlećim porukama koje vozače upozoravaju da su u zoni škole -  kaže Zdravković.

dimitrije tucoivc google street I pešački kod Železničke stanice konačno dobija semafor; foto: Google Stree ViewPrilazi skoro svim školama u Nišu, kako kaže Zdravković, biće obeleženi svetlećim markerima kojih ima 750, a pomenute škole u Durlanu trebalo bi da dobiju i termoplastične oznake kojih zasada u Nišu nema.

Pojašnjava da se one montiraju na asfalt i na njima piše “škola” i “30” i služe kao dodatno upozorenje vozačima.

Podsetimo, kako je ranije najavljeno, i Tvrđavski most bi trebalo da bude zatvoren za saobraćaj i ideja je da postane pešačka zona.


Led diode donose uštedu

Većnik Mihajlo Zdravković najavljuje da će se na pojedinim semaforima u gradu obične sijalice zameniti led svetlima. To je već urađeno na svim semaforima na raskrsnici kod suda, a uštede su, tvrdi većnik, evidentne.

Struja se tu plaćala mesečno oko 13.000 dinara, a nakon zamene sijalica račun je 3.000 dinara. Pomnožite to sa brojem semafora u gradu, pa puta meseci, pa puta godina, pa se vidi ušteda - kaže Zdravković.

Pored uštede, nova led svetla doprineće i boljoj bezbednosti i vozača i pešaka, jer su vidljivija od semafora sa običnim sijalicama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olivere Jovanovic

    13:35 // 12. 6. 2016.

    Pod hitno ,molim Vas ,postavite i semafor,kod Ekonomske skole u Nisu,jer kako su napravljena dva kruzna toka,na Trosarini,pesaci samo mogu da mole Boga ,da bar neki vozac uspori voznju,da bi presao pesacki,preko koga nije moguce preci.Najlepse molim Saobracajnu Policiju,da kontrolise ova dva kruzna toka,licno ce se uveriti u ovo sto pisem.Hvala!

  • Misa Djordjevic

    21:27 // 10. 6. 2016.

    Trebalo bi postaviti semafor ili kruzni tok na raskrsnici D. Tucovica i Sumadijske. Neverovatno je ukljucenje prema masinskoj industriji.

  • Blago nama

    15:58 // 10. 6. 2016.

    Ybog cega semafor kod Kalce? Moze li neko da mi objasni?

    • Nemanja Popović

      13:54 // 13. 6. 2016.

      Najverovatnije jer pešaci (ne svi) ne znaju da prelaze ulicu, nego se šetaju kao da su u dnevnoj sobi, pa se tako nepotrebno stvara saobraćajna gužva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: