Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 19. 6. 2023.

| Društvo

Novi slučaj kolonoskopije bez anestezije u Nišu: “Mog pokojnog oca su savetovali da ide privatno”

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš KOSTA
Osam kolonoskopija za dva i po meseca, uz jednu anesteziju; Foto: Aleksandar Kostić

Nakon što su iz niškog Kliničkog centra prvo rekli da pregledi kolonoskopije uz anesteziju nisu standard, pa onda rekli da unazad dve godine pacijenti sa težim oblicima bolesti creva primaju anestezije prilikom pregleda, javio se još jedan Nišlija, čiji je pokojni otac, poslednjih dva meseca života, obavio 8 kolonoskopskih pregleda, od kojih je samo poslednji bio sa anestezijom. Tvrdi i da su ih savetovali na početku da ukoliko žele anesteziju odu privatno.

Ovaj Nišlija istakao je da problemi njegovog oca počinju od druge polovine marta, kada su počeli da sumnjaju da ima rak debelog creva. Narednih dva i po meseca proveo je na raznim analizama, nakon kojih su lekari ustanovili da nema rak, a njegov sin kaže da ipak na smrtovnici kao uzrok smrti stoji ono što su isključili, zbog čega kaže da čeka izveštaje.

Meni su čak i sugerisali da odvedem oca privatno kako bi mu dali anesteziju. Hteo sam i nijednog trenutka nisam razmišljao o tih 16.000 dinara koje ćemo platiti, ali plašili smo se svih mogućih komplikacija, potencijalnog pucanja debelog creva i da li će uspeti da ga na vreme odvedu do Kliničkog centra - rekao je Nišlija čije je ime poznato redakciji.

Napominje da je njegov otac poslednju i pretposlednju kolonoskopiju radio dan za danom, te da je nakon druge kolonoskopije i tražene anestezije dobio odgovor da nije toliki problem u anesteziji, već da nema ko da mu je da.

Na primeru patnje kroz koju je moj otac prošao, radeći preglede kolonoskopije mogu samo da kažem da je izjava iz Kliničkog centra da unazad 2 godine pacijentima daju anestezije je dokaz da neki lekari nisu polagali Hipokratovu, već hipokritovu zakletvu - zaključio je Nišlija.

Podsetimo, Južnim vestima nedavno se javio pacijent iz Niša, koji zbog prirode bolesti, preglede kolonoskopije mora da obavi uz obaveznu anesteziju, a rekao je da mu u niškom Kliničkom centru to nije dozvoljeno, već da je prinuđen da ide u privatne klinike gde te preglede plaća 16.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rile men

    16:58 // 26. 6. 2023.

    U Nišu su mesari,a ne doktori i samo traže pare.

  • Miki

    07:01 // 21. 6. 2023.

    Ljudi, ukoliko se nešto pod hitno ne preduzme, naše zdravstvo puca. Ljudi neće imati novca da se leče. Pojede nas sirotinja i privatno zdravstvo. Ovi lekari što rade u drzavno i privatno. Uništiše nas.

  • Ana

    09:17 // 20. 6. 2023.

    Tek da vidite šta rade trudnicama. Plaćaš epidural na koji imaš zakonsko pravo i tražiš vezu. Mučenica koja nema nikog se porađa onako kako se porađala njena baba. Nadam se da ne spavaju mirno.

    • Jelena

      13:55 // 22. 6. 2023.

      Ovo je živa istina, ja platila dobre pare pre 13 godina. I tad je bilo "besplatno", ali se znalo da ako ne platiš ispod žita, anesteziolog "neće biti na raspolaganju, biće zauzet i sl".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: