Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 26. 11. 2018.

| Društvo

Novi-stari direktori leskovačkih preduzeća i ustanova

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
fotelja
Mandate treba da potvrde odbornici; foto: J. A.

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Pijaca Ivan Milovac, nakon sprovedenog konkursa, izabran je za direktora. Četvorogodišnji mandat odbornici su potvrdili i Predragu Momčiloviću, koji će ubuduće voditi Centar za socijalni rad. Vršioca dužnosti dobilo je Javno komunalno preduzeće Toplana jer je dosadašnji direktor Jovica Đorđević otišao u penziju, a odbornici su za novog rukovodioca izglasali Miloša Mićića.

S obzirom na to da je istekao mandat u v. d. stanju direktoru leskovačke Pijace Ivanu Milovcu, sproveden je konkurs za izbor direktora.

Na ovaj konkurs su se javila 4 kandidata - Ivan Milovac, Silvana Andrejević, Tomislav Krstić i Đura Zdravković.

Komisija je utvrdila da su svi kandidati dostavili potpunu dokumentaciju i kao takvi ušli u izborni postupak. Svi kandidati pozvani su na testiranje i proveru stručne osposobljenosti, na osnovu čega je komisija utvrdila rang listu - stoji u obrazloženju.

Najbolju ocenu, stoji u obrazloženju, imao je Milovac, zbog čega je predložen za direktorsko mesto, a odbornici su podržali ovaj predlog.

Novog rukovodioca dobio je i Centar za socijalni rad, a odbornici su poverenje dali Predragu Momčiloviću (SNS), dosadašnjem pravniku u Službi za decu i mlade. Kako su Južne vesti ranije pisale, Bobanu Iliću istekao je mandat, a nakon sprovedenog konkursa Upravni odbor je na ovo mesto predložio Momčilovića.

Vršioca dužnosti dobilo je Javno-komunalno preduzeće Toplana, jer je aktuelni direktor Jovica Đorđević ostvario uslove za starosnu penziju. Toplanu će u narednom periodu voditi diplomirani mašinski inženjer Miloš Mićić (SNS) koji je do sada bio inženjer održavanja u ovom preduzeću i zamenik predsednika Odbora za normativna akta Skupštine grada Leskovca.

Podsetimo, vršioca dužnosti dobilo je i leskovačko Narodno pozorište, koje je, nakon ostavke Stanislava Grujića ostalo bez rukovodioca. Za novog v.d. direktora odbornici su izglasali glumca Dragana Božu Marjanovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: