Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 27. 4. 2023.

| Društvo

"Novi talas u Nišu, 40 godina posle” od 4. maja

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
multivox novi talas
Zbirka fotografija iz perioda 80-ih godina prošlog veka; foto: LFN, Multivox

Fotografije iz privatnih arhiva sugrađana prikupilo je Udruženje za prirodu i društvo "Multivox" i prikazaće ih na izložbi “Novi talas u Nišu, 40 godina posle” koja se otvara u četvrtak, 4. maja od 19 sati u klubu Feedback i trajaće do 25. maja.

"Multivox" je zajedno sa Lokalnom fondacijom Niš pripremio bogatu zbirku fotografija koja su nastale u periodu od 1981. do 1989. godine. Kroz javni poziv svi akteri, hroničari i svedoci popularne umetnosti učestvovali su u kreiranju izložbe.

Jedinstvenu priliku da se vratimo u period 80-ih godina prošlog veka i vidimo kako je niška novotalasna scena izgledala pružiće nam ova izložba. Građani su ustupili delove ličnih sećanja, fotografije, snimke od kojih je sastavljen izbor izložbe. Oni su ustupili delove ličnih sećanja, fotografije, video snimke. Na ovaj način biće obeležen period umetničkog pokreta koji je ostavio dubok trag u Nišu - kažu iz Lokalne fondacije.

Novi talas, kao i svi značajni umetnički pravci, došao je neočekivano i trajao je kratko, ali je ostavio trag u muzici, filmu, modi, fotografiji i stripu. Organizatori kažu da će Nišlije učešćem u izložbi povezati različite generacije na nezavisnoj umetničkoj sceni.

Inače, izložba je jedna od 14 inicijativa podržanih na javnom konkursu Lokalne fondacije Niša iz 2022. godine, i jedna od ukupno 35 ideja građana koje su podržali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    23:46 // 27. 4. 2023.

    var tehnolog@Pozivali su preko mreža, a lovu za projekat dobili još jula.Tek sada uspeli da prikupe karte, omote od ploča i postere.To su jedni isti koji dobijaju pare za projekte, od kojih retko koji realizuju.Da, oni su pod okriljem SNS-a i SKC-a, kako bi drugačije dobili novac

  • Var tehnolog

    17:35 // 27. 4. 2023.

    Kada ste pozvali, gradjane(kako kazete) ,da daju doprinos ovoj akciji ?
    Ako mislite da je prica o Novom talasu privilegija ,Vas 10- ak, kopiranata engleske i beogradske scene, koji ste se medjusobno druzili, dok su drugi studirali ili radili, nek Vam bude ! Ne bi me cudilo, da ste pod okriljem sns ili Jelenkovica, iz republicke vladajuce koalicije, direktora SKC ! Lazna New- wave " elita" Nisa !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: