Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 3. 9. 2013.

Novi tarifni sistem u niškoj Toplani

toplana-kotao2.jpg Deo pogona niške Toplane, arhivska fotografija

Stambene zgrade i privatne kuće u blizini Toplane sa početkom nove grejne sezone imaće i novi sistem naplate grejanja. Umesto dosadašnje naplate po metru kvadratnom, naplaćivaće se potrošena toplotna energija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nišliski Džeronimo

    16:30 // 3. 9. 2013.

    Obmana. Fiksno/varijabilno=4,768/1,000. "Fiksno" je, uglavnom, 'leba preko pogače. Još jedno poskupljenje. Računi će pokazati. Prepisuju mustru od EPS Snabdevanje.

    • Bratanac

      17:33 // 5. 9. 2013.

      Fiksni deo su transportni troškovi koji podrazumevaju toplotne gubitke na mreži, kao i održavanje magistralne mreže toplovoda. To se svuda naplaćuje i u sličnom iznosu.(Holandija,Nemačka, Češka...)

  • Jelena Djordjevic

    17:29 // 3. 9. 2013.

    Aj neka dođu da izmere koliko mi je toplo u stanu, pa onda nek naplate! Evo, u te svrhe neću uključivati kvarcnu.

  • Haruki

    18:03 // 3. 9. 2013.

    Ja nesto ne mogu da verujem da ce ovo da zazivi i da ce se odreci onoga sto im ne pripada a misle da im pripada. Jos samo kod nas i mozda u Avganistanu se zaracunava puna cena tokom svih 12 meseci.

    • Bratanac

      17:27 // 5. 9. 2013.

      Toplana je htela da sve naplati kroz 6 računa ili da preko leta naplaćuje samo angažovanu snagu, ali vlasti ne daju, jer bi računi bili duplo veći, a kamate na dug za gas bi prešle na korisnike...

  • sloba

    18:13 // 3. 9. 2013.

    Mene ovde interesuju kilovat sati. Da li ce po tom osnovu negde biti prikazano i stanje na tom njihovom brojacu, bar nekom iz organa zgrade, kao sto je sa strujomerima. Toplani ne verujem

  • miki

    20:07 // 3. 9. 2013.

    Mene interesuju ti kilovat sati, posto mislim da je to samo za struju a ne i za grejanje. Drugo objasnjenje rada kalorimetra, da li pravi razliku izmedju ulazne i izlazne energije

    • citac

      14:04 // 4. 9. 2013.

      Meri se utrosena energija, dakle razlika uzmedju ulazne i izlazne energije

  • Zagor

    20:20 // 3. 9. 2013.

    Kako ga Dzeronimo odmah utvrdi da je obmana? Ni pet ni šest odmah konstatujes obmana!!!

  • Milan Jovanovic

    23:07 // 3. 9. 2013.

    Pitam se kada cete poceti da pravite realne obracune i realne naplate. To jest da ugradite kalorimetre po stanovima i da ja platim onoliko koliko potrosim.Ako imam malo para manje cu se grejati.

    • Bratanac

      17:23 // 5. 9. 2013.

      Predajno mesto toplote za Toplanu je podstanica (izmenjivač)i tu je ugrađen merač, a kako ćete Vi stanari raspodeliti utrošenu energiju je stvar Vašeg dogovora. Možete i prema broju zuba u vilici...

  • Dragan

    19:41 // 4. 9. 2013.

    Meni je stigao racun sa 40% umanjenja u odnosu na predhodni. Konacno!

  • Milan

    10:22 // 5. 9. 2013.

    Ako gospoda iz Toplane postavi kalorimetre u podstanici a ne na HLADIJATORE u stanu,onda placamo istu cenu mi koji imamo slabo grejanje i ovi koji imaju extra grejanje.Sta ja time dobijam? ISTI RACUN

  • Jelena

    12:14 // 5. 9. 2013.

    Postovani gospodine Blagojevicu, molim Vas da se raspitate i date nam informaciju na koji nacin oni koji su zainteresovani mogu da plate ugradjivanje kalorimetra u svom stanu.

    • Bratanac

      17:19 // 5. 9. 2013.

      Kalorimetre je nemoguće postaviti u stanu, već samo delitelje toplote i to samo ako isto to uradi 2/3 stanara u zgradi i ugradi isti tip delitelja toplote.

  • Luka Laban

    16:49 // 5. 9. 2013.

    Gospodo,dok ne dobijem licni a ne zajednicki u zgradi kalorimetar tek tad cu moci da kontrolisem potrosnju a da ne zavisim od drugih....trenutno nemamo nikakav !!!

  • pero peric

    14:37 // 13. 9. 2013.

    Samo LIČNI kalorimetar, lična potrošnja,po stanu. Ništa drugo ne priznajem i sve ostalo je obično laganje naroda i priznavanje lične nesposobnosti, koja se nadomesti otimanjem para od savesnih građana

  • Zoran Stefanovic

    16:18 // 17. 9. 2013.

    Trosak odrzavanja u poslednjih 20god.Br.radnika pre i danas pa da proanaliziramo da li je to 50% od utrosenih Kwh toplote za dati primer.Kako je izracunato da 50m2 trose 220000Kwh.A njihovi gubici!?..

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: