Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 22. 10. 2020.

| Društvo

Novi v.d. direktor u babušničkom "Komunalcu" - komunalni inspektor iz Pirota

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
fotelja
Novi direktor, problemi stari; foto: J. A.

Gradsko veće je predložilo, a odbornici većinom glasova u Skupštini usvojili - za novog direktora babušničkog Komunalca u v.d. statusu imenovan je dosadašnji komunalni inspektor iz Pirota Marko Stanisavljević.

Babušničani se nekoliko godina žale na učestale probleme sa iznošenjem smeća u ovoj opštini i na stanje sa čistoćom u svim naseljima, a nakon što je dosadašnjem direktoru Miodragu Kostiću (SPS) istekao mandat, radnici Komunalca dobili su novog direktora.

Kako Socijalistička partija Srbije nije više deo vlasti u Babušnici, očekivalo se da novi direktor dođe iz redova Srpske napredne stranke, ali on je došao iz susedne lokalne samouprave - Pirota.

Marko Stanisavljević je, kako je rečeno na sednici Skupštine, rođen 1977. godine, a po zanimanju je diplomirani inženjer industrijskog menadžmenta i radi u Gradskoj upravi Pirot kao komunalni inspektor.

Ispunjava uslove i duže vreme se bavi komunalnim problemima - kratko je rekla predsednica Opštine.

Ono što ga je preporučilo za direktorsku fotelju je 17 godina rada u oblasti stambeno-komunalnih i inspekcijskih poslova, a kako sam kaže delimično je upoznat sa problemima koji postoje i prvog radnog dana je već uočio da nešto treba da se menja.

Upoznat sam da ima problema, naročito u delu čistoće. I sam sam primetio prilikom dolaska da ima dosta stvari koje treba da se rešavaju. Moram da se upoznam sa programom i zonama čišćenja i verovatno ćemo to menjati. Delimično jesam bio upoznat, a i danas sam na licu mesta recimo primetio prepune kontejnere - kaže Stanisavljević.

Imenovanjem na direktorsku funkciju u Babušnici Stanisavljević je podneo zahtev za mirovanje radnog odnosa u pirotskoj Gradskoj upravi, a kako kaže, u novu firmu donosi dugogodišnje uskustvo, jer je u Pirotu imao saradnju sa svim javnim preduzećima, a najviše sa tamošnjim Komunalcem, oko kontrole rada i rešavanja komunalnih problema.

Krenuo sam od srede sa poslom, imao sam upoznavanje sa radnicima, moram da se upoznam sa programima rada preduzeća, odlukama Skupštine i sličnim - kaže novi direktor.

Podsetimo, ovo nije prvi kadar koji u poslednje naprednjačka vlast imenuje za najviše funkcije, a da nisu iz Babušnice.

Sredinom prošle godine, tadašnja predsednica Opštine Slađana Nikolić za svog pomoćnika imenovala je, takođe Piroćanca Ninoslava Ćirića, ali se njegov rad završio neslavno - smenjen je posle samo mesec dana.

Imenovanje novog direktora u Komunalcu oročeno je na godinu dana, zbog v. d. statusa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bab

    08:48 // 26. 10. 2020.

    a iz koje je stranke doticni ,ne moze se u direktore bez toga

  • Dzontra Volta

    12:50 // 24. 10. 2020.

    Treba Komunalcu čvrsta ruka. A i mi građani treba da budemo savesniji i da ne bacamo smeće na sve strane i da na vreme plaćamo svoje račune. Ako hoćemo da idemo u Evropu. Ako nećemo onda nazad u 19-i vek.

  • Goran

    22:02 // 23. 10. 2020.

    dobar je. prvog radnog dana je primetio da nesto treba da se menja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: