Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:27, 10. 9. 2021.

| Društvo

Novih 130 kontejnera za odlaganje smeća u Opštini Vlasotince, nadležni najavili i nove kamione

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kontejneri2 foto OV
Polovina u Vlasotincu, polovina na selu; foto: Opština Vlasotince

Od ukupno 130 kontejnera, koliko je Opština Vlasotince nabavila, polovina će biti raspoređena u seoskim sredinama, a polovina u samom Vlasotincu. Najavili su i nove kamione za odvoz smeća, jer i nadležni priznaju su kamioni smećari u velikoj meri havarisani.

Problemi sa higijenom u ovoj varošici na jugu Srbije postoje, a toga su, kako kažu, svesni i predsednik Opštine Bratislav Petrović i direktor komnalnog preduzeća Božidar Kocić. Nabavku kontejnera, po ceni koja nije obelodanjena, vide kao početak u rešavanju tog problema.

Jedan segment tih napora je čišćenje postojećih deponija, u čemu imamo podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, koji su opredelili 7,1 milion dinara za naš projekat.Drugi segment je nabavka 130 kontejnera i reparacija postojećih. Međutim, problem je odvoz smeća. Svi smo svedoci toga jer su i kamioni u velikoj meri havarisani. Lokalna samouprava će u narednih nekoliko meseci sprovesti proceduru nabavke dva nova kamiona za odvoz smeća - rekao je Petrović.

Kocić je pojasnio da su svi kamioni koji odvoze smeće opremljeni GPS uređajima i da se prate sve vreme. kontejneri foto OV Kvalitet proverilo kompletno opštinsko rukovodstvo; foto: Opština Vlasotince

Sada u svakom trenutku znamo gde je kamion, gde je propust i koji je uzrok što u nekoj od ulica možda nije odneto smeće – dodao je Kocić.

On je pojasnio i da je baza sa brojem članova domaćinstva ažurirana, pa je pozvao sve one kod kojih ima neslaganja da se jave Komunalcu kako bi se taj problem rešio.

Jer veći broj članova domaćinstva znači i veći iznos na računu, a samim tim i i veći iznos PDV-a koji mi plaćamo, pa molim one kod kojih ima nestaganja da se jave da to rešimo. Bazu smo morali da ažuriramo jer je veoma stara – rekao je Kocić.


Nove kante za smeće, kamioni, podzemni kontejneri…

U Opštini Vlasotince, na seoskom području, kantama za odlaganje otpada jedino je pokriveno, kako je rekao zamenik predsednika Opštine Vladimir Kocić, selo Manastirište, pa se zato razmišlja o modelima kojima bi se i ovaj segment higijene poboljšao.

Planiramo nabavku kanti za domaćinstva, kao i da u narednih godinu dana sve veće seoske mesne zajednice uvedemo u sistem iznošenja smeća, ali prvo moramo da nabavimo kamione. Razmišljamo da omogućimo da građani sami nabave kante, a da kroz prvi, drugi ili treći račun izvršimo umanjenje sredstava – rekao je Kocić.

Postoji i opcija i za postavljanje podzemnih kontejnera, kako je rekao, a pošto se očekuje nabavka 2 kamiona smećara, od 16 i 22 kubika, ne jednom od njih će biti montirana takozvana “ruka” kojom će podzemni kontejneri moći i da se prazne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: