Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 22. 9. 2023.

| Društvo

Novim kadrovskim planom Grada Niša ima mesta za 227 savetnika

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Sednica Skupštine Grada Niša
345 pozicija - 227 savetnika; foto: Jelena Mišić

Zbog reorganizacije i izmene nadležnosti gradskih ustanova kako bi se poslovi iz nadležnosti obavljali blagovremeno i efikasno, kako kaže Nataša Pećić Kostadinović iz Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, niški odbronici izglasali su izmenu kadrovskog plana. Novim planom broj zaposlenih obuhvatiće 345 pozicija od čega 227 za savetnike. Takođe, odbornici su izglasali da obavljanje inspekcijskih poslova iz nadležnosti Grada Niša bude u okviru Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Odbornici su na 33. sednici raspravljali o izmenama kadrovskog plana gradskih uprava Grada Niša, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Pravobranilaštva, Kancelarije lokalnog ombudsmana, Službe za internu reviziju organa i službi Grada Niša i Kabineta gradonačelnika za 2023. godinu, a neke od njih će izmenom plana izvršiti izmene čime će imati ukupno 227 savetnika.

Planirani broj zaposlenih u Gradskoj upravi za građevinarstvo iznosiće 69, od kojih će, prema novom planu biti 40 savetničkih mesta, 11 za samostalne savetnike i dve pozicije za mlađe savetnike. Ostala mesta su za položaje u prvoj i drugoj grupi, saradnike, mlađe saradnike, više referente, službenike na određeno vreme i pripravnike.

Od 167 pozicija u Gradskoj upravi za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove biće 58 savetnika i još 33 samostalna i 11 mlađih savetnika. Za službenike na određeno vreme ima 16 pozicija, a tri za pripravnike.

Gradska uprava za društvene delatnosti sada će imati 99 pozicija, a od tih pozicija 42 su predviđene za savetnike, 20 sa samostalne i 5 mlađe savetnike. Pored položaja u prvoj i drugoj grupi, saradnika, mlađih saradnika, viših referenata, ima mesta za 9 službenika na određeno vreme i jednog pripravnika.

Kancelarija lokalnog ombudsmana Grada Niša izmenom kadrovskog plana imaće 10 pozicija, a od toga će 5 biti savetničke, čime će od 345 pozicija ukupno biti 227 savetnika.

Usvojen je i predlog da obavljanje inspekcijskih poslova iz nadležnosti Grada Niša bude u okviru Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Nataša Pećić Kostadinović iz Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja kaže da će time obavljanje poslova biti efikasnije i delotvornije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Savetnik

    21:21 // 24. 9. 2023.

    Zelim da budem savetnik, ali verujem da ne moze bez partijske knjizice. Zdrav razum i visoko obrazovane osobe nisu dobrodosle...

  • Гага

    16:38 // 23. 9. 2023.

    Мало.....треба 722....пермутоване су цифре!!!

  • Radovani

    13:29 // 23. 9. 2023.

    Ne mora se ziveti u Nisu.
    Kakvi divni mali gradovi i varosi postoje u Vojvodini. Deca sa juga Srbije samo u Vojvodinu na rekreativne nastave da odlaze, a kasnije da se tamo sele.Nece im redovno zujati borbeni avioni nad glavama,vec oni sto suzbijaju komarce,nece ih plasiti doseljavanjem albanske manjine.Vece su plate,blize ce im biti Slovenija, Austrija... A ovo ovde prodajte kinezima, npr.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: