Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 9. 11. 2012.

| Društvo

Novim vozom ka Prokuplju i Kuršumliji

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
voz-stanica.jpg
Popularna "Galina" u Prokuplju

Novi ruski dizel-motorni voz serije 711 zameniće stare putničke garniture i koristiće se u lokalnom saobraćaju na relaciji Niš - Prokuplje - Kuršumlija - Niš.

Prema važećem redu vožnje, novi voz iz Rusije saobraćaće dva puta dnevno iz Niša za Prokuplje i jednom dnevno iz Niša za Kuršumliju.

- Ovo je šesta od ukupno kupljenih 12 garnitura novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača “Metrovagonmaša” koji je uključen u redovni saobraćaj. Pojedinačna vrednost voza je oko 3,4 miliona franaka, ima 120 mesta za sedenje i isto toliko za stajanje. Voz je urađen po najsavremenijoj tehnologiji, klimatizovan je i zadovoljava sve standarde u železničkom saobraćaju – kaže Srđan Jordačijević, načelniki Topličkog okruga.

On naglašava da je uvođenje novog voza u ovom delu Srbije velika pomoć za stanovništvo, jer je železnica najjeftinije prevozno sredstvo, a u narednom periodu će se, u dogovoru sa privrednim subjektima duž železničke pruge od Niša do Kuršumlije, uskladiti red vožnje sa potrebama radnika kako bi oni mogli da koriste železnički prevoz.  voz-unutra

Ruski voz, koji će u narednom periodu prevoziti putnike u Toplici, može da se kreće maksimalnom brzinom od 120 kilometara na sat, ali zbog loše pruge njegova maksimalna brzina biće ograničena na 50 kilometara.

Iz Železnica Srbije najavljuju da će u narednom periodu, uporedo sa renoviranjem međunarodnih koridora kroz našu zemlju, započeti i sanacija lokalnih pruga kako bi se poboljšala, pre svega, bezbednost putnika, ali i brzina prevoza do željenih lokacija.

Sa normalizacijom odnosa sa Kosovom i Metohijom, u planu je i proširenje linije ovog voza do Prištine.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natasa Stevanovic

    14:11 // 20. 1. 2013.

    A red voznje je boli glava. -_-

  • dzomba

    00:26 // 13. 11. 2012.

    3.4 miliona franaka da bi dobili voz koji ne moze brze od lose pruge i koji slabo ko koristi (pruga mnogo zaobilazi do Nisha). On se nece nikad isplatiti. Bolje da se taj novac upotrebio u odrzavanje infrastrukture po gradu...ovo je strasno, kome je odgovaralo da se kupi ovaj voz? Ko se ugradio? Ko moze da opravda ovu kupovinu pred zdravim razumom? Motorni voz u 21.om veku?????????

  • Miki Prokuplje

    11:50 // 10. 11. 2012.

    Voz kroz Toplicu treba imati tako cemo biti spojeni sa najvecim gradom na jugu zemlje zvani Nis.Ali ovo nemogu da pozdravim voz da ide prema Pristini sta ce tamo voz?Ko da putuje u Pristinu?Ili bih on vise sluzio Albancima da dolaze ovamo kod nas.Prosla su ta vremena kada smo slobodno putovali prema Kosmetu.Sada je druga prica.Ali dobro videcemo sta ce biti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: