Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 26. 3. 2022.

| Društvo

Novinar “InfoVranjskih” zbog uvreda dobio na sudu Srpsku naprednu stranku

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Slavomir Kostić - novinar portala "InfoVranjske"
SNS Kostiću treba da isplati 150.000 dinara, kamatu i sudske troškove; foto: M. S.

Prvostepenom presudom Trećeg osnovnog suda u Beogradu, a po tužbi novinara portala InfoVranjske Slavomira Kostića protiv Srpske napredne stranke, ta partija će novinaru po osnovu nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda morati da isplati 150.000 dinara. Novinar je SNS tužio zbog uvreda upućenih u saopštenju, a nakon njegovog teksta o lažiranju fudbalske utakmice koji je objavljen 2020. godine.

Po presudi donetoj 22. februara ove godine, SNS je u obavezi da Kostiću, osim 150.000 dinara, isplati i zakonsku kamatu, počev od datuma presude.

Kostić je svojevremeno napisao tekst o nameštenom rezultatu prijateljske fudbalske utakmice između FK Mineralac iz Vranjske Banje i FK Pavlovac iz istoimenog sela. Klub iz Pavlovca je trebao da izgubi da se tadašnji rukovodilac ne bi zamerio vodećem čoveku kluba iz Banje, predsedniku vranjskog SNS-a i poslaniku Slaviši Bulatoviću.

Nakon toga je usledilo saopštenje u kojem je Kostić nazvan “ljudskim šutom, ološem, ljudskim talogom od novinara, zlonamernim”.

Ovu presudu doživljavam, ne u finansijskom smislu, već isključivo kao satisfakciju za mene i pokojnog urednika Sašu Stojkovića koji smo mnogo toga lošeg pretrpeli od aktuelne vlasti, na čelu sa Srpskom naprednom strankom. Bili smo vređani, nipodaštavani, dobijali pretnje, tako da ova presuda u tom smislu vraća veru u postojanje pravne države i da bahato i grubo ponašanje vlasti ne može da prođe nekažnjeno - kaže Kostić za Južne vesti.

Novinar dodaje da je vest preneo vrlo korektno, ali da je SNS prepoznao da je Kostić saznao istinu o načinu njihove vladavine.

U saopštenju SNS-a je još i pisalo da će ime Slavomira Kostića "biti zauvek upisano u istoriji beščašća kao bednika koji je u svakom trenutku bio spreman da radi protiv svog mesta", pa i da je “fekalija od čoveka koji se uplašio sopstvenog opstanka na čistom”.

U presudi Trećeg osnovnog suda piše da se tužbeni zahtev tužioca Kostića delimično usvaja, a SNS takođe treba da isplati i troškove parničnog postupka u iznosu od 68.100 dinara.

Srpska napredna stranka dobila je rok od 8 dana da postupi po presudi, pod pretnjom od prinudnog izvršenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: