Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 14. 12. 2019.

| Društvo

Novinar iz Prokuplja osuđen na kućni pritvor: Nemam dilemu da je sve nameštaljka

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti

Sumnjivi skrinšot i suđenje puno nelogičnosti moglo bi da košta slobode novinara Ljubiše Mitića iz Prokuplja, ali se on nada da će Vrhovni sud poništiti 3 meseca kućnog pritvora koje je dobio. Mitić je siguran je da mu je sve namešteno i to zbog njegovog novinarskog rada, a dodaje je i da je ceo slučaj presedan koji može biti korišćen protiv svih nepodobnih novinara.

Mitića je tužila žena koju ne poznaje, zbog fotografije koju kaže da nikada nije objavio. Kao dokaz optužbe uvažen je skrinšot na papiru i 2 svedoka, a suđeno mu je kao službenom licu, pa je zato dobio kućni pritvor.

Dobio sam kaznu zatvora, a to što ću je služiti u svojoj kući nije mi olakšavajuća okolnost. Za mene će to biti nepodnošljivo. Boriću se, zahtev Kasacionom sudu je podnet. Još verujem u institucije ove države i verujem da će Vrhovni sud odbaciti ovu presudu - kaže Mitić.

Najveću opasnost vidi u tome što je osuđen kao službeno lice, pa objašnjava da je zabrinut za sve kolege novinare koji bi po ovakvoj šemi mogli dobiti zatvor.

Sa 2 svedoka i skrinšotom koji svako može da napravi na kompjuteru, svakom novinaru u Srbiji može da se sudi - upozorava Mitić.

Novinar i dopisnik Južnih vesti iz Toplice za sebe kaže da je poznat kao neko ko nije miljenik vlasti, političara i drugih moćnika, pa sve ovo shvata kao upozorenje. Ali, upozorenje koje ga zbog pritvora može koštati posla i egzistencije.

Za mene nema dileme da je sve ovo nameštaljka. Očigledno je moje pisanje nekome smetalo. Pretpostavljam da nisu zadovoljni, pa je ovo neka vrsta osvete - zaključuje Mitić.

Ipak, prstom ne želi da uperi ni u koga i nada se da će ipak ostati slobodan.

O celom slučaju, detaljima sa suđenja, nelogičnostima, novinarstvu u manjim sredinama, ali i o slobodi možete pogledati u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cenzolovka

    10:35 // 15. 12. 2019.

    Pa, da je lako, ne bi Ljubisa Mitic bio jedini slobodni i pravi novinar Toplice."Kolege"novinari koje cute su slobodni neslobodni sns novinarcici. PODRSKA ZA SLOBODNO NOVINARSTVO!

  • Nada

    00:28 // 15. 12. 2019.

    Slušam i ne verujem. Da li se ovakve stvari dešavaju u Srbiji ili Severnoj Koreji, pitam se samo ako Kasacioni sud odbaci ovu lakrdiju, hoće li neko iz prokupačkog suda odgovarati. Odavno je tamo zrelo za reviziju jer te sudije, osim nepotizma, svašta rade po toj zarobljenoj ustanovi, stvari koje nisu za pisanje na ovom portalu. Podrška Ljubiši Mitić!!!

  • Tijana

    00:21 // 15. 12. 2019.

    Naravno da je namešteno....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: