Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 27. 4. 2017.

| Društvo

Novinari Južnih vesti nominovani za Nagradu za istraživačko novinarstvo

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
nuns
Možda će jedna od nagrada završiti u Nišu ili Bujanovcu; logo

Istraživačka priča o tome kako je Ministarstvo za rad, koje vodi Aleksandar Vulin, obnovilo vozni park novim “škodama superb” na spornim tenderima od firme nekadašnjeg člana JUL-a, tako što su vozila za njih kupovale lokalne ustanove socijalne zaštite, nalazi se među 5 nominovanih za Nagradu za istraživačko novinarstvo 2017, koju dodeljuje NUNS.

Novinari Stefan Marković, Aleksandar Stankov i Dalibor Milojković svojom istraživačkom pričom konkurišu za ovu prestižnu nagradu, koja je u nišku redakciju stigla prvi put 2010. kada ju je dobio glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević.

Četvoročlani žiri ocenio je da od 115 medijskih tekstova i priloga prispelih na konkurs NUNS-a, baš tekst niških novinara “Gerontološki centar Niš na spornom tenderu kupio luksuzna kola za Ministarstvo” zaslužuje da se nađe među pet najboljih u kategoriji On line medija.

Pored novinara Južnih vesti, u konkurenciji su i dve priče kolega iz Centra za istraživačko novinarstvo, jedna priča BIRN-a i jedan tekst VOICE-a (Vojvođanskog istraživačkog centra).

Inače, Nagrada za istraživačko novinarstvo je poslednji put otišla na jug Srbije 2013. godine novinarima Televizije “Belami” Zorani Jovičić i Draganu Stankoviću za video prilog o tome kako se trošio novac u predstavi “Konstantin”.

Ove godine pored novinara Južnih vesti, sa juga Srbije su nominovani i novinarka RTS-a Dragana Sotirovski u konkurenciji elektronskih medija i Nikola Lazić, novinar “Vranjskih” u konkurenciji štampanih medija.

Imena pobednika u sve tri kategorije on line, štampani i elektronski mediji biće saopštena 10. maja na na svečanosti koja se tradicionalno održava na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    09:52 // 28. 4. 2017.

    Bili i ostali jedina svetla tačka u medijskom mraku juga Srbije i šire. Svaka Vam čast nastavite tako.

  • JudgeDred

    19:07 // 27. 4. 2017.

    Keep Up The Good Work! Čudi me što u nominacijama nema "kolega" sa TV Džambo, Belle Amia...

  • београдмалац

    18:33 // 27. 4. 2017.

    Браво за Јужне вести.Битно је да се не плашите и да наставите још боље и више.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: