Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 2. 4. 2020.

Novinarka iz Novog Sada puštena iz pritvora

lilieva Lilićeva puštena iz pritvora; foto: Nova.rs printscreen

Ana Lalić, novinarka portala "Nova.rs" puštena je iz pritvora nakon što je noć provela iza rešetaka, jer je, kako je rečeno prilikom sinoćnjeg privođenja, svojim tekstom širila paniku u vanrednom stanju. Po Ustavu i dalje demokratska država Srbija, preko policije i tužilaštva, uhapsila je novinarku i odredila joj pritvor do 48 sati, a razlog je bio njen tekst u kojem lekari iznose probleme sa opremom u Kliničkom centru Vojvodina.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Sloba

    11:32 // 2. 4. 2020.

    Super, ali stvarno ne razumem potrebu za takvim naslovima o pucanju KC u ovom momentu. Čak i da je potpuna istina trebalo bi se zapitati o tome kakv stres to stvara građanima i osećaj bespomoći ako se na takav način saopštiava. A da pri time nema nikakav pozitivan ton da se stvari mogu rešiti. Novinari budite malo savesniji, ima vremena kada će se voditi debata. Svima nam je frka!!!

    • Ма,да

      12:25 // 2. 4. 2020.

      Фино.Онда,нема рипања и ђипања,глуматања на прес конференцијама."Идем да радим",па одгалопира на Пинк,где ће да га питају унапред договорена питања.
      Него,одговори на конкретно постављена питања,да се остане и два сата у том студију,ако треба,да се објасни уплашеном и забринутом свету крај телевизора шта се дешава.

    • Ivan

      12:33 // 2. 4. 2020.

      Izvini Slobo,ali treba pisati istinu!!!!
      Jer ove priče,kako svega ima više nego u bilo kojoj zemlji,a pre toga se šegačiti sa nacijom ,pozivati u Milano i lečenje rakijom,to je neozbiljno i to ne radi ni jedan predsednik,a da ne pričam o ustavu Srbije!!!!

    • Petar I

      12:53 // 2. 4. 2020.

      Razmisli malo kakav je tek to stres za medicinsko osoblje koje radi u takvoj bolnici. I za pacijente koji sve to vide i ne znaju da li će biti izlečeni ili zaraženi.

    • I. I.

      13:10 // 2. 4. 2020.

      Tako novinarstvo vidi i sadašnja vlast: ono treba da bude oslonac i oružje vlasti, da agituje za vlast i obračunava se sa onima koji su protiv vlasti (a znamo u kojim sistemima je "novinarstvo" tako izgledalo). A novinarstvo bi, u stvari trebalo da bude u službi građana i korektiv vlasti, da ukazuje na probleme u društvu i tako utiče na njihovo rešavanje. Verujem da su novinari baš ispali savesni!

    • milan

      13:13 // 2. 4. 2020.

      vama sto vam je frka, vama je frka od svega. vi se plasite i promaje i pomracenja sunca i ... a najvise se plasite da mislite svojom glavom

    • Nishlija

      13:36 // 2. 4. 2020.

      Kako moze neka istina, koju znamo godinama, da izazove stressss? Nego seti se ko je bio ministar informisanja krajem 90-ih a sada ima jos vecu vlast sa istom druzinom.

    • PATRIOTA

      13:43 // 2. 4. 2020.

      Ништа више алармантан није текст новинарке од СМС-а који смо добили преко мобилног оператера (м:тс) да нам прети италијански и шпански сценарио! Ко ће да одговара за ту поруку која недвосмислено каже да је народ „надрљао" у скорој будућности. Овде је питање: ДА ЛИ ЈЕ ТАЧНО ТО ШТО ЈЕ НАПИСАЛА НОВИНАРКА ИЛИ НЕ? На то питање треба дати одговор!

  • Jonca

    12:06 // 2. 4. 2020.

    Sada lepo presavi tabak i tuzi drzavu

  • Gaga

    14:11 // 2. 4. 2020.

    Podrška za novinarku i ostale hrabre i poštene novinare koji časno rade svoj posao! Sada da tuži AV!

  • Naissus

    14:02 // 2. 4. 2020.

    Uhapsena jer je govorila istinu. Vrlo demokratski, nema sta. Svaka cast!

    Nista nije slagala. Te iste probleme ima KC Nis a verujem i svi ostali KC u Srbiji. Organizacija je vrlo losa, da ne kazem nikakva.

    Svi koji ste culi da u niskom DZ mozete bez cekanja na testiranje, mozete to da bacite u vodu. Nema testova - provereno!

    Zdravstvo je u haosu. Blizi nam se italijanski scenario

  • Milica

    15:17 // 2. 4. 2020.

    Svi znamo da u Niskom doma
    zdravlja, bolnicama, ne rade nikakve testove, kao pregledaju te i daju antibiotik u najboljem slucaju. Kad vec bude kriticno svakako ih prikace na aparate pa sta bude... za sve optuze narod i koronu. O porodilistu u Nisu mogu da vam pisem jer mi se setra porodila pre nedelju dana, haos je,osoblje je uznemireno, govore kako im nije dobro i kako svi kaslju,bas su zasticen

  • Miki

    15:24 // 2. 4. 2020.

    Strasno je sto niko ne radi svoj posao nego sluzi da se aktivira po pritisku na taster. Ako je lazno izvestavala, sto su je pustili, ako je tacno izvestavala sto su je privodili. Kakav je to tuzilac koji privodi po naredbi i koji pusta po naredbi? Mislim da je najmanje sto bi mi kao javnost sad trebalo da saznamo ime tuzioca, ili ako se islo mimo tuzilastva koje izdao nalog za privodjenje.

  • ђура

    16:50 // 2. 4. 2020.

    Опасан овај вирус , некима разара мозак .

  • goran stamenković

    13:32 // 2. 4. 2020.

    Sve informacije koje dobijamo, mi, obični građani, dobijamo od zdravstvenih radnika, koji su do pre par dana bili potpuno nezaštićeni. U takvim uslovima su se borili za život svskog pacijenta, i nažalost su mnogi oboleli zbog neadekvatne zaštite. Pa nismo bre mi svi obični kreteni da ne vidimo šta se radi, i u kakvim uslovima. To što javno nesme da se kaže, to je već druga stvar.

  • AV

    13:48 // 2. 4. 2020.

    Svaka vlast se panično boji samo jednog virusa - istine. Neka vlast strah uspešnije skriva demagogijom (što bi narod rek'o, davi s pamuk), druga je sirova - odmah se 'vata za pendrek. Ni jednoj ni drugoj se ne sme verovati na reč. Prvo provera, ali i to je teskoba za oligarhiju. Bolje njihova teskoba, nego naše žrtve. Oligarhija prvo vodi računa o sebi, a narod, društvo - to je tek infrastruktura.

  • Stojan

    14:46 // 2. 4. 2020.

    Lutanja u nedođiji.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: