Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:47, 31. 10. 2018.

| Društvo

Novinarka iz Vranja dobitnica nagrade “Dr Marko Mladenović”

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
jelena stojkovic
Stojkovićevoj je ovo prva nagrada koja prevazilazi lokalne okvire, foto: arhiva JV

Za reportažu o dečaku Kosti koji je jednoj porodici u teškim trenucima doneo radost i nadu u bolje dane, novinarka Jelena Stojković, dopisnica redakcije Večernjih novosti iz Vranja i nekadašnja saradnica Južnih vesti, dobila je nagradu “Dr Marko Mladenović”.

Odluku o 3 nagrade koje se dodeljuju za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji doneo je tročlani žiri koga su činili novinari i medijski stručnjaci Zoran Jevtović, Mirko Miletić i Aleksandar Avramović, a jedna od dobitnica je i novinarka iz Vranja.

Reportaža Jelene Stojković Kostin osmeh nam vraća nadu u život, uz profesionalnu obradu životne priče iz Vranja, donela je snažne i tople poruke za akcije u borni protvi “bele kuge” - navodi se u odluci žirija.

Stojkovićeva inače, kako je rekla za Južne vesti, voli da se bavi ljudskim pričama, te joj ova nagrada, prva koja prevazilazi lokalne okvire, i te kako znači.

To je reportaža o tome kako i u najtežim trenucima novi život donosi radost. Ja sam srećna što sam nagrađena za taj tekst, jer su upravo ljudske priče te koje pomeraju granice novinarstva - kaže Stojkovićeva.

Nagradu “Dr Marko Mladenovć” dodeljuje programski odbor Toplola-medijskog foruma, a pored Stojkovićeve, nagrađeni su i novinarka iz Beograda Katarina Đorđević i novinar iz Novog Pazara Aleksandar Nićiforović.

Marko Mladenović bio je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i prvi predsednik Udruženja građana za borbu protiv “bele kuge” i za biološki opstanak srpskog naroda “Opstanak”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata PETROVIĆ

    17:27 // 31. 10. 2018.

    Vidim, ume da se slika.
    BIĆE još nagrada.

  • Stanislava P.

    09:59 // 31. 10. 2018.

    Za svaku pohvalu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: